Na današnji dan – Žiga ‘košarkaš’ nokautirao Mateusov Partizan!

Četiri dana nakon što je u Humskoj „ispustio“ Real Madrid u utakmici grupne faze Lige šampiona, Mateusov Partizan doživeo je jedan od najtežih poraza u novijoj istoriji „večitih“ derbija.

Pre samo četiri dana čitaoce smo podsetili na nezaboravnu utakmicu grupne faze Lige šampiona koju su Partizan i Real Madrid odigrali na stadionu u Humskoj.

Navijači Partizana napustili su stadion nezadovoljni jer je propuštena sjajna prilika da na stadionu u Humskoj padne jedan od najvećih evropskih klubova, ali su četiri dana kasnije krenuli na 121. „večiti“ derbi ubeđeni da će Crvena zvezda platiti ceh.

Veliki optimizam vladao je pred 121. „večiti“ derbi u taboru Partizana. Crno-beli su te jeseni prvi put u istoriji ušli u grupnu fazu Lige šampiona, pokazali da neće biti topovsko meso, ali su onda doživeli hladan tuš na „Marakani“.

Osmog novembra 2003. godine crno-beli su upoznali Žigu „košarkaša“, a Crvena zvezda slavila je rezultatom 3:0 (2:0) što je bio jedan od tri najubedljivija trijumfa crveno-belih u „večitim“ derbijima u 21. veku.

VIDEO 

Crvenu zvezdu je na 121. „večitom“ derbiju predvodio aktuelni selektor reprezentacije Srbije Slavoljub Muslin, a osim junaka Nikole Žigića koji je postigao dva gola, u strelce se upisao i Marko Perović.

Utakmici je prisustvovalo 50.000 gledalaca, a koreografija „Delija“ na početku meča bila je jedan od najlepših ikada viđenih na „večitim“ derbijima.

VIDEO

Crvena zvezda: Vladimir Dišljenković, Marjan Marković (od 65. Slavoljub Đorđević), Milan Dudić, Nemanja Vidić, Milivoje Vitakić, Dragan Šarac, Dragan Mladenović, Radovan Krivokapić, Marko Perović (od 66. Ivan Dudić), Nikola Žigić, Bojan Đorđić (od 60. Dejan Milovanović);

Trener: Slavoljub Muslin

Partizan: Đorđe Pantić, Nenad Đorđević (od 70. Damir Čakar), Branko Savić, Milan Stojanoski (od 83. Dženan Radončić), Taribo Vest, Branimir Bajić, Nikola Malbaša, Igor Duljaj, Saša Ilić, Ljubinko Drulović (od 60. Miroslav Radović), Ivica Iliev;

Trener: Lotar Mateus

Izvor i foto

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: