MUTA ODVEO DEBITANTE NA VRH Nikolić za „Blic“: Tek ćete čuti za ove moje momke!

Košarkaši Dinamika najprijatnije su iznenađenje Košarkaške lige Srbije. Posle pet odigranih kola puleni Miroslava Nikolića na deobi su prvog mesta sa Spartakom, sa samo jednim porazom i to u Vršcu u utakmici koju su vodili skoro 28 minuta, a ispustili 16 razlike. U poslednjem kolu u dupke punoj, svojoj dvorani na Dorćolu, savladali su do ovoga kola takođe učesnika u deobi trona, Mladost iz Zemuna (66:62)

  • Zadovoljan sam sa pobedom. Znao sam da nas čeka teška utakmica protiv nezgodnih Zemunaca, da ćemo se teško nositi sa ulogom favorita, zato smo i to potencirali u pripreme kod igrača. Imamo iskusne i mlađe momke, koje treba forsirati, ali to protiv ovakvog rivala nije baš bilo moguće. Borili smo se, vraćali u meč koji smo gubili na poluvremenu, ali me raduje više od dvadeset asistencija – rekao je Miroslav Muta Nikolić.

Odlilčno ste startovali, iako je klub debitant, koji je ušao iz druge lige u KLS?

  • Izgubili smo glupostima naših spoljnih igrača već dobijenu utakmicu u Vršcu. Ja sam kriv za to. Biće još poraza. Mislim da će se u Super ligu ići i sa sedam poraza. KLS je ove sezone dobra, ujednačena, svako svakog može da pobedi, ne sme niko da se potceni, iako ima dosta problema zbog otvorenih ugovora, odlazaka i dolazaka tokom sezone. Dinamik ima dosta mladih igrača koje treba isforsirati za naredne sezone. Imamo i juniore koji su izborili plasman u jedninstvenu ligu Srbije, a neki su i na pozajmici u Žerkovu. Imamo ozbiljan projekat, uslove, iskusne Radulovića na pleju, Stevu Nađfejia, odličnog šutera Stevanovića, kao i plejadu momaka za koje će se tek čuti – kaže Muta za „Blic“.

Super ili ABA liga?

-Želimo da igramo Superligu i to u našoj hali na Dorćolu. Još je ABA daleko, polako. Bitno je izbaciti neka nova imena – dodaćemo, a što ne i reprezentativce, kao što je to Muta radio u Vršcu ili Kragujevcu.

(Vladan Tegeltija)

Izvor i foto

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: