Košarkaši Dinamika najprijatnije su iznenađenje Košarkaške lige Srbije. Posle pet odigranih kola puleni Miroslava Nikolića na deobi su prvog mesta sa Spartakom, sa samo jednim porazom i to u Vršcu u utakmici koju su vodili skoro 28 minuta, a ispustili 16 razlike. U poslednjem kolu u dupke punoj, svojoj dvorani na Dorćolu, savladali su do ovoga kola takođe učesnika u deobi trona, Mladost iz Zemuna (66:62)

  • Zadovoljan sam sa pobedom. Znao sam da nas čeka teška utakmica protiv nezgodnih Zemunaca, da ćemo se teško nositi sa ulogom favorita, zato smo i to potencirali u pripreme kod igrača. Imamo iskusne i mlađe momke, koje treba forsirati, ali to protiv ovakvog rivala nije baš bilo moguće. Borili smo se, vraćali u meč koji smo gubili na poluvremenu, ali me raduje više od dvadeset asistencija – rekao je Miroslav Muta Nikolić.

Odlilčno ste startovali, iako je klub debitant, koji je ušao iz druge lige u KLS?

  • Izgubili smo glupostima naših spoljnih igrača već dobijenu utakmicu u Vršcu. Ja sam kriv za to. Biće još poraza. Mislim da će se u Super ligu ići i sa sedam poraza. KLS je ove sezone dobra, ujednačena, svako svakog može da pobedi, ne sme niko da se potceni, iako ima dosta problema zbog otvorenih ugovora, odlazaka i dolazaka tokom sezone. Dinamik ima dosta mladih igrača koje treba isforsirati za naredne sezone. Imamo i juniore koji su izborili plasman u jedninstvenu ligu Srbije, a neki su i na pozajmici u Žerkovu. Imamo ozbiljan projekat, uslove, iskusne Radulovića na pleju, Stevu Nađfejia, odličnog šutera Stevanovića, kao i plejadu momaka za koje će se tek čuti – kaže Muta za “Blic”.

Super ili ABA liga?

-Želimo da igramo Superligu i to u našoj hali na Dorćolu. Još je ABA daleko, polako. Bitno je izbaciti neka nova imena – dodaćemo, a što ne i reprezentativce, kao što je to Muta radio u Vršcu ili Kragujevcu.

(Vladan Tegeltija)

Izvor i foto

Ostavi komentar

Translate »