Da obezbedio plasman ranije – Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Slavoljub Muslin rekao je da će njegova ekipa već u Austriji pokušati da izbori plasman na Svetsko prvenstvo.

„Pokušaćemo već u Austriji da se plasiramo. Imamo svakako i drugu utakmicu protiv Gruzije, ako se slučajno nešto desi, ali ići ćemo na pobedu i želimo da rešimo taj problem već u Austriji“. Rekao je Muslin novinarima na okupljanju igrača u Staroj Pazovi.

Srbija će 6. oktobra gostovati u Beču i već tu će imati priliku da se plasira na Svetsko prvenstvo. Tri dana kasnije će igrati u Beogradu sa Gruzijom u poslednjem kolu grupne faze kvalifikacija.

Muslin je istakao da među reprezentativcima „nema euforije“ i da je siguran da će svi ozbiljno shvatiti narednog protivnika.

Uroš Spajić je otkazao nastup za reprezentaciju zbog povrede koju je doživeo igrajući za Anderleht, a neće biti ni Jagoša Vukovića. Filip Kostić bi trebalo da bude spreman.

„Nadam se da neće biti drugih otkazivanja i da ćemo se dobro spremiti. Momci su raspoloženi, u dobrom fizičkom stanju. Nadam se da ćemo uspešno završiti kvalifikacije i da se plasiramo u Rusiju“, rekao je Muslin.

Prema njegovim rečima, reprezentaciji Srbije „ide dobro“ i da se u ekipi oseća pobednička atmosfera.

On je Austriju označio kao najkvalitetnijeg protivnika u grupi.

„Austrija je možda i najkvalitetniji protivnik od svih u grupi. Dobili smo ih u Beogradu, ali su imali najviše šansi protiv nas. Austrija neće biti mnogo motivisana, ali to može da bude mač sa dve oštrice. Nemaju šta da izgube. Svakako neće ući ležerno“, kazao je Muslin.

Selektor je rekao da se nada velikoj podršci u Beču i da očekuje da srpskih navijača bude u znatno više nego austrijskih.

Kapiten reprezentacije Srbije Branislav Ivanović upozorava da je još uvek daleko plasman na Svetsko prvenstvo.

„Daleko je Rusija, svi nas već vide tamo, ali nismo matematički obezbedili plasman i tek kada sve bude na svom mestu, kada se budemo kvalifikovali, onda možemo da pričamo i o tim stvarima“, rekao je Ivanović.

On je, uz Vladimira Stojkovića i Ivana Obradovića, bio učesnik prethodnog trijumfa Srbije u Beču (3:1), tada u kvalifikacijama za Mundijal u Južnoj Africi.

„Pričali smo o tome i kada je Vels dolazio u Beograd, da li može da se ponovi 6:1 iz Novog Sada. U fudbalu se jako teško ponavljaju utakmice i rezultati, ali bilo bi to čarobno veče ukoliko bi i sada slavili u Beču sa 3:1. Moramo sve to da zaslužimo na terenu“, rekao je defanzivac Zenita iz Sankt Peterburga.

Utakmica izmedju Srbije i Austrije igraće se u petak od 20.45 na stadionu „Ernst Hapel“ u Beču.

Izvor RTS

Ostavi komentar

Translate »