Muslin potvrdio – Prijović u timu za Vels

Potvrdio selektor – Selektor Srbije Slavoljub Muslin potvrdio je da će pozvati Aleksandra Prijovića za meč protiv Velsa 11. juna u Beogradu.

‘Orlovi’ nastavlju borbu za Mundijal u Rusiji duelom sa ‘Zmajevima’, s kojima su remizirali u meču prvog kruga u Kardifu, a selektor vidi centarfora solunskog PAOK kao tip napadača koji nam nedostaje.

„Fudbalski savez Srbije je učinio veliku stvar angažovanjem Aleksandra Prijovića. Takav tip centarfora nam je bio neophodan, a posle sjajno odrađenog posla naše administracije uspeli smo da od FIFA dobijemo potvrdu da Prijović, posle Švajcarske, može da igra za naš A tim. Veoma sam srećan što će on s nama biti na okupljanju pred veoma važan kvalifikacioni meč protiv Velsa“, potvrdio je Muslin u razgovoru za „Novosti“.

Prijović je rođen pre 27 godina u Senkt Galenu, u Švajcarskoj, a u karijeri je nastupao za dve selekcije Srbije, do 17 i 19 godina, i dve selekcije Švajcarske, do 20 i 21 godine. Ove sezone postigao je devet golova za crno-bele iz Soluna.

U stalnoj sam komunikaciji s Prijovićevim trenerom Vladimirom Ivićem. Posle preloma ključne kosti njegova forma je ostala na zavidnom nivou. Igra standardno, i to je u ovom trenutku najvažnije za njega, ali i za ostale igrače koji će biti na pripremama pred meč sa Velsom. Od te utakmice očekujemo mnogo i to je prava prilika da navijači u Beogradu vide još bolju Srbiju, koja igra protiv jednog od favorita iz naše kvalifikacione grupe„, zaključuje Muslin.


Nova trava čeka Velšane

Fudbalski savez Srbije je odavno odlučio da na stadionu „Rajko Mitić“ postavi novu travnatu podlogu pošto je postojeća u prilično lošem stanju i odavno joj je istekao rok trajanja.

Skidanje stare podloge počinje 22. maja, a radovi će trajati desetak dana.


Izvor i foto B92

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: