Selektor Srbije Slavoljub Muslin, zadovoljan je pobedom nad Austrijom (3:2) u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Rusiji.

VIDEO

„Najvažnija su tri boda, bila je izuzetno interesantna utakmica za gledanje. Nije za srčane bolesnike, ali smo izdržali, sve je bilo kako treba“, rekao je selektor Slavoljub Muslin nakon meča, i zahvalio publici na podršci.

Pobedom nad Austrijom, Srbija je izbila na prvo mesto u kvalifikacionoj grupi.

„Ima još dosta da se igra, još sedam utakmica. Nismo se još kvalifikovali, mnogo još moramo da radimo, ali napredujemo iz utakmice u utakmicu“, rekao je Muslin.

Na konferenciji, Muslin je rekao da je veoma važno što ekipa vraća samopouzdanje i da se publika vraća na stadion.

„Nećemo da padamo u euforiju, daleko smo od Rusije, ali smo na dobrom putu“, rekao je Muslin na konferenciji za novinare posle utakmice.

„Pobeda je potpuno zaslužena, imali smo više šansi, a Austrija je drugi gol dala iz ofsajda, ali to su greške koje se dešavaju u fudbalu. Ne igramo loše, iako može bolje i sigurnije. Tek smo počeli da radimo. Utakmica je bila bolja nego prošla, sa najjačim protivnikom u grupi“, ocenio je Muslin.

Levi bek Aleksandar Kolarov zbog žutih kartona neće igrati narednu utakmicu, u kojoj će se posle tri meča suspenzije vratiti Nemanja Matić.

„Kontinuitet je veoma važan. Vels, Irska i Austrija dugo imaju istog selektora i stalno igraju zajedno. Problem je što ćemo svaku utakmicu menjati igrače. Sistem je važan, u njemu svako ima svoje mesto“, rekao je Muslin.

Selektor nije zamerio Stefanu Mitroviću zbog greške kod prvog gola Austrije i za njega je rekao da je „igrao na visokom nivou“, dok na Jagoša Vukovića nije mogao da računa zbog problema sa petom.

Muslin je naveo da mu je posebno drago zbog dvostrukog strelca Aleksandra Mitrovića.

„Gledamo tim, a uvek neki pojedinac reši. Ovog puta je to bio Dušan Tadić, a posebno mi je drago zbog Mitrovića, koji je mnogo kritikovan. Nije važno ko daje golove, već kako igramo i rezultat“, rekao je Muslin.

Reprezentacija Srbije će narednu utakmicu igrati 12. novembra protiv Velsa u Kardifu.

Tabela: Srbija 7, Irska 7, Vels 5, Austrija 4, Gruzija 1, Moldavija 0.

Izvor

Ostavi komentar

Translate »