Mrkela o regionalnoj ligi: Isključivo smo pričali o mlađim selekcijama klubova

U Zagrebu je pre tri dana održan sastanka državnih saveza šest zemalja nekadašnje Jugoslavije i Mađarske kao sedmog učesnika, a u cilju da se napravi plan za formiranje regionalne lige mlađih i ženskih selekcija

Delegaciju Fudbalskog saveza Srbije predvodio je Mitar Mrkela, koordinator mlađih selekcija, a sa njim je u Zagreb putovao i Branislav Nikolić.

– Bio je ovo inicijalni sastanak svih saveza iz regiona, republike nastale raspadom Jugoslavije, plus Mađarska. Razgovarali smo o mogućnostima i potencijalima da se takva liga organizuje, ali isključivo smo pričali o mlađim selekcijama klubova – rekao je Mitar Mrkela, koordinator mlađih selekcija FSS.

Da li je bilo reči koji bi se klubovi takmičili u toj regionalnoj ligi i na koji način?

– Nije bilo reči koji bi se klubovi takmičili. Interes je razvoj igrača mlađih selekcija, razgovarali smo kakav bi uticaj ova liga imala na njih, zatim o finansijama, organizaciji takmičenja. Sve to stavili smo na sto, nacionalni savezi će razmotriti sve mogućnosti. Tek posle toga ćemo moći da pričamo dalje šta i kako, a naredni sastanak planiran je eventualno za kraj sledećeg meseca.

Postoji li podrška iz UEFA da ovakav projekat zaživi?

– Inicijalna podrška iz UEFA je poslata. Kao što sam rekao sa određenim smernicama sada dolazimo u svoje nacionalne saveze, pa ćemo videti za dalje.

Ukoliko taj predlog zaživi da li se zna koje godine bi krenula liga mlađih kategorija?

– Nismo došli do toga. Sve ovo što se pojavilo u medijima je u domenu spekulacija – zaključio je Mrkela

Izvor i foto

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: