Odmah dajte zlato – Srbija u polufinalu Svetskog prvenstva, kao najefikasnji tim turnira u Budimpešti, Australija savladana – 15:5

Kako bi bilo da im čelnici FINA odmah okače medalju – zlatnu, razume se – oko vrata, da se naši momci ne pate ovih julskih dana sa nedoraslom konkurencijom? Kao dete zvečku razbila je reprezentacija Srbije još jednog rivala na putu ka odbrani planetarne titule i furioznom igrom u četvrtfinalu poslala poruku predentendima na pobedničko postolje da sa njega ne planira da se pomeri.

Ekipa Dejana Savića demonstrirala je klasu u svom prvom susretu nokaut faze, zgromila Australiju (15:5) i zakazala polufinalni okršaj sa Hrvatskom i sigurno im neće biti prijatno, jer su Delfini osvajači svega u poslednje četiri godine među četiri najbolja stigli dominantnim partijama.

Duško Pijetlović

DUŠKO PIJETLOVIĆ

Od brojki nema boljeg svedočanstva. Dobili smo tri duela grupne faze i ovaj današnji u četvrtfinalu. Najefikasniji su tim turnira (43+15) i na svakom meču na takmičenju bili su dvocifreni. Južnoj Africi tresli smo mrežu 21 put, Špancima i Grcima po 11, a Australijancima 15.

Jedina dilema bila je koliko će razlike da bude za Srbiju. Na kraju, plus deset, za 18. pobedu u 19. međusubonom susretu sa Australijancima i potvrdu da smo spremni za drugo zlato ovog leta, posle onog osvojenog na završnom turniru Svetske lige u ruskoj Ruzi.

Naši su bili raznovrsni, funkcionisala je igra preko centra, služio nas i je i šut sa distance, kao i igrač više (tri od tri), odbrana je ponovo odradila sjajna posao. U takvom odnosu snaga najefikasniji bio je kapiten Filip Filipović sa tri gola, po dva su postigli Miloš ĆukStefan MitrovićDuško Pijetlović i Andrija Prlainović, a jednom su se u listu strelaca upisali Sava RanđelovićMilan AleksićNikola Jakšić i Viktor Rašović.

SVETSKO PRVENSTVO U VATERPOLU – ČETVRTFINALE

Crna Gora – Grčka 7:12
Srbija – Australija 15:5
Mađarska – Rusija 14:5
Hrvatska – Italija 12:9


PAROVI POLUFINALA 27.07 

Srbija – Hrvatska

Mađarska – Grčka


(FOTO: MN Press)

Ostavi komentar

Translate »