Može li Zvezda u grotlu Arene da sruši i šampiona Evrope, moskovsku Armiju sa Teodosićem?

Ubica džinova čeka novog moćnog protivnika – rečenica je kojom je na zvaničnom sajtu Evrolige započeta najava spektakla (četvrtak, 19, TV Sport klub) u režiji Crvene zvezde mts i CSKA na parketu Kombank arene

Nakon što je pregazio šampione iz 2014. i 2015, Radonjićev tim čeka aktuelnog prvaka, lidera sa samo dva poraza i najboljim napadom koji u proseku ubacuje 92 poena po meču.

Crvena zvezda će na parket izneti drugu najbolju odbranu lige, odbranu koja u proseku prima 75 poena po meč. Ali i sve ostalo što ima. Emocije, energiju, želju i huk iz preko 20 hiljada grla.

Da li će to biti dovoljno, da se prvi put, u desetom jubilarnom meču, sruši CSKA i makar malo revanšira za 3-0 u prošlogodišnjem četvrtfinalu ostaje da se vidi.

Ali, ono što je sigurno, svako smanjenje uticaja Miloša Tedosića, sa 18,7 poena najboljim strelcem i najboljim asistentom sa 8,2 dodavanja po meču, bio bi veliki korak ka pobedi.

I bez kapitena Srbije Dimitris Itudis ima impresivan arsenal, pokazao je to nedavno, pobedom u Tel Avivu, kad čak ni De Kolo nije bio u sastavu. Ipak, sa pravim Teodosićem i bez njega, CSKA sigurno nije isti tim.

Za Teodosića mora da se spremi specijalna odbrana – poručio je Branko Lazić koji je po običaju uvek zadužen za čuvanje najvećih zvezda rivala.

On je trenutno najbolji plejmejker u Evropi i biće izuzetno teško. Ali, nadam se da ćemo svi zajedno speti da iznesemo taj meč kako treba i da pobedimo. Što da ne.

Izvor i foto

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: