Gofana skupo koštala neviđena sudijska greška – Nadal je potvrdio da mu je turnir u Kneževini jedan od omiljenih i slavio je protiv Gofana rezultatom 6:3, 6:1, za nešto manje od sat i po vremena igre.

Od tih 90 minuta, čak 17 je otišlo na šesti gem prvog seta koji je bio odlučujući za konačan ishod, a u kojem je Davida drastično oštetio sudija Sedrik Murije.

Gofan je šestom gemu bio na korak da potrvdi brejk i povede 4:2, ali je sudija Sedrik Murije reagovao i rekao da loptica koju je odigrao Španac nije izašla u aut.

Međutim, Nadal je poslao lopticu desetak centimetara iza osnovne linije, pa francuski sudija oduzeo poen Belgijancu i tražio da se ponovi samo zato što je video pogrešni trag na zemljanoj podlozi.

Posle žučne rasprave Gofan je pokušao da ponovo povede, ali je gem trajao 17 minuta i Rafa je uspeo da vrati izgubljeni brejk sa starta. Greška je uticala na Davida koji je još jednom popustio i dozvolio rivalu da osvoji prvi set.

Potpuno indisponiran dešavanjima na Centralnom terenu, Belgijancu je potpuno pala koncentracija, pa je do kraja uspeo da osvoji samo jedan gem.

Izvor i foto B92

Ostavi komentar

Translate »