Molik pred meč sa Srbijom: Iskustvo može da nam pomogne

Alisija Molik – Srećna sam što su se pozivu odazvale igračice koje imaju dobar rang, to moramo da opravdamo u Zrenjaninu

Ženska teniska reprezentacija Australije je spremna za okršaj sa Srbijom u okviru plej-ofa Svetske grupe dva u Zrenjaninu. Selektor Alisija Molik je prezadovoljna uslovima i raduje se mečevima.

  • Srećna sam što su se mom pozivu odazvale igračice koje zauzimaju visoke pozicije na rang-listi. To je nešto što mora da se zasluži i što moramo ovde da opravdamo. Dvorana je odlična, podloga nam odgovara i već smo se navikli na nju – rekla je Alisija na konferenciji za medije.

U timu Australije su Darija Gavrilova (28. na rang listi u singlu), Ešli Barti (85), šesnaestogodišnja Destani Ajava (192) i Kejsi Delakva (92. na listi u dublu).

  • Srpski tim jeste mlad, ali i mi imamo mlade teniserke. Tu je Ajava (16) zbog koje sam veoma srećna što je sa nama. Pored toga, mi imamo i iskustvo koje su igračice stekle na VTA turu i gren slemovima i to ne treba zanemariti. Iskustvo može mnogo da nam pomogne i učiniću sve što mogu da im olakšam posao. Sigurna sam da će dati sve od sebe – poručila je Molik.

Prva tabla gostujućeg sastava Darija Gavrilova smatra da publika neće imati preveliki uticaj.

  • Naravno da će navijači biti na njihovoj strani, što je i normalno jer igraju kod kuće. Ipak, mi smo na to navikli. Tu smo da podržavamo jedna drugu, a ako me selektor izabere daću sve od sebe na terenu. Trudiću se da igram svoj tenis i da publika ne utiče na mene – zaključila je Gavrilova koja je rođena u Moskvi, ali igra pod zastavom Australije.

Izvor i foto Novosti

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: