Mogući mundijalski scenario vezan za grupe i navijače

Mundijalski scenario zanima i polako zahvata ceo svet, iako još nisu poznate ni sve zemlje učesnice.

Srbija je tu brigu prebrinula i osvajanjem 1. mesta u grupi D kvalifikacija obezbedila je kartu za Svetsko prvenstvo.

Zato se kod nas uveliko već razmišlja o potencijalnim šeširima i mogućim grupama i rivalima koje bi Orlovi mogli da dobiju.

Srbija ima šansu čak i da bude u trećem šeširu, ali su joj za to potrebna bar dva od tri uslova u baražu.

Za sada su male šanse za to, jer bi u tom slučaju trebalo da se dogode bar dva velika iznenađenja i realno je da Srbija ipak bude u 4. šeširu na žrebanju grupa.

Pojedini sportski mediji su već i napravili projekciju svih učesnika, vodeći se time da neće biti iznenađenja i da će ishodi preostalih mečeva kvalifikacija u Africi biti onakvi kakve svi i očekuju.

U takvoj situaciji Srbija bi mogla da dobije i jednu od najhuliganskijih grupa u istoriji Mundijala.

Rusija bi kao domaćin došla iz 1. šešira, iz drugog bi u grupu ušla Engleska, iz trećeg Hrvatska, i iz četvrtog Srbija.

O rivalstvu Rusa i Engleza ne treba mnogo pričati. Dovoljno je samo prisetiti se scena iz Marselja na prethodnom Evropskom prvenstvu, gde je bilo na stotine krvavih engleskih glava i brutalnih tuča na ulicama i stadionu u kojima su Englezi izvukli deblji kraj, iako su bili gotovo deset puta brojniji.

A šta tek reći o rivalstvu navijača iz Srbije i Hrvatske! Sve najjače huliganske grupe iz obe zemlje biće veoma zainteresovane za odlazak na Svetsko prvenstvo. Delije i Grobari generalno ne prate reprezentaciju, ali Mundijal u Rusiji sigurno neće da propuste! Naročito ako bi nas žreb spojio sa Hrvatskom.

Navijač Zvezde u duksu skroz levo sa ruskim huliganima bije Engleze u Marseju; Foto: Guliver/Carl Court/Getty Images

Srpski navijači bi se sasvim sigurno udružili i zajedničkim snagama bi udarili i na Engleze (što je i bio slučaj u Marselju, iako Srbija tamo nije učestvovala, ali jesu srpski huligani) i naročito na Hrvate.

Naravno, sve ovo je samo hipotetička priča, a Hrvati prvo moraju da prođu baraž, gde će biti nosioci i treba da opravdaju ulogu favorita.

Pogledajte ko je do sada obezbedio Munsijal, a ko to tek treba da uradi.

Izvor i foto: Telegraf

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: