Moćni Partizan, crno-beli slavili protiv Jadrana na Banjici

Najbolja igra Partizana u sezoni i zaslužena pobeda u derbiju. Na Banjici je pao Jadran iz Herceg Novog, u duelu koji je praktično rešen u trećoj deonici

Partizan – Jadran 12:9 (3:2, 3:2, 3:1, 3:4)
Bazen Banjica. Gledalaca: 500. Sudija: Putniković (Srbija), Adžić (Crna Gora). Igrač više Partizan. 9 (5), Jadran 10 (5). Dva igrača više: Partizan 1 (1), Jadran 1 (1). Peterci: Partizan 2 /2).
PARTIZAN: Dobožanov (6 odbrana), Lukić, F. Janković, Repanović, Toholj, Manojlović, Drašović 4, Andrejević 2, Jakšić 2, Radojević 1, Stojanović 2, M. Janković 1, Belopavlović, Radanović. Trener: Milenković.
JADRAN CARINE: Kandić, Ukropina 1, Popadić 1, Kovačević, Vidović 1, Markulov 1, Banićević , Gardašević, Radović 2, Petković 2, Spajić, Pješivac 1, Šćepanović (5 odbrana), Moskov. Trener: Gojković.

Napad Partizana je funkcionisao gotovo bez greške. Predvodili su ga raspucani Drašović i raspoloženi kapiten Jakšić. Odbrana još bolja predvođena sjajnim Lazarom Dobožanovim na golu.

U trećoj četvrtini crno-beli su prvi put stekli 4, a odmah i 5 golova prednosti. Igrao se 20. minut kad je Filip Radojević digao Banjicu na noge.

Iz faula, u poslednjoj sekundi napada, šraubom je pogodio mrežu Šćepanovića za vođstvo 9:4 i gromoglasni aplauz. Od tog momenta Jadran nije ozbiljnije ugrozio prednost domaćih koji su na kraju zasluženo slavili.

Meč je obeležila i povreda centra Marka Manojlovića. Prvo je na početku treće deonice dobio udarac u oko, zbog krvarenja je morao na klupu.

Nekoliko minuta mu je ukazivana pomoć da bi se hrabri sidraš vratio u bazen. Već u prvoj napadačkoj akciji, u duelu sa protivničkim bekom arkada je ponovo prokrvarila što je značilo i prevremeni kraj meča za njega.

Izvor i foto

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: