Mladost: Dvoumimo se da li da igramo protiv Vojvodine

Upravni odbor fudbalskog kluba Mladost Lučani saopštio je, nakon večerašnje sednice, da se dvoumi da li da ekipa odigra utakmicu protiv Vojvodine u 12. kolu Superlige, zbog načina delegiranja sudija.

UO je saopštio da je delegiranje sudija za tu utakmicu „slučaj bez presedana“ srpskom fudbalu. Klub je naveo da su dvojica od trojice sudija iz Novog Sada, odakle je i Vojvodina.

„Ovo, u najmanju ruku, deluje iritantno na naš klub, naše igrače, stručni štab, kao i na sudije, ako se ovo delegiranje ne promeni. Svaka greška od strane arbitara na toj utakmici, mogla bi se smatrati namernom, što dovodi regularnost meča u pitanje, i povećava nepotreban pritisak na sve aktere utakmice, kako igrače jednog i drugog kluba, tako i na sudije“, navodi se u saopštenju.

Mladost je navela da je nezvanično saznala da su sudije delegirane bez konsultacija i sazivanja komisije.

„Fudbalska javnost iz Lučana smatra da je ovakav postupak nezabeležen u našem fudbalu i da je ovakav način rada pristrasan i neregularan. Zbog svega navedenog, duboko se dvoumimo da li uopšte da odigramo narednu utakmicu, a odluku o tome ćemo doneti u narednim danima, jer će naš Upravni odbor po ovom pitanju zasedati i tokom sutrašnjeg dana“, navodi se u saopštenju.

Mladost je navela da nije zadovoljna ni suđenjem u prethodna tri kola, ali da nije htela da reaguje putem medija zato što je uprava mislila „da srpskom fudbalu treba mir pred dve važne utakmice reprezentacije“.

„Po ovom pitanju, Fudbalski klub Mladost se pismom obratio i presedniku FSS gospodinu Slaviši Kokezi, sa kojim imamo odličnu saradnju, i duboko smo uvereni da radi na ozdravljenju srpskog fudbala, kako reprezentativnog tako i klupskog. Mladost poslednji niz godina mnogo ulaže u infrastrukturu i u sve ostale potencijale kluba i zbog toga nećemo dozvoliti da neko na volšeban način narušava i nipodaštava naš rad i trud i pokušava da suzbije naše ambicije u ovoj sezoni“, piše u saopštenju Mladosti iz Lučana.

Izvor i foto

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: