Mladi reprezentativci Srbije Saša Lukić i Uroš Đurđević složni su u oceni da im je na utakmicama protiv Portugala i Makedonije na Evropskom prvenstvu u Poljskoj nedostajalo sreće, ali su dodali da ne traže za alibi za neuspehe.

„Nismo očekivali da će sve ovako proći, ali to je fudbal, ne tražimo alibi. I pored svega ova ekipa nema ništa manji kvalitet nego kada je osvojila Evropsko i Svetsko prvenstvo. Okrećemo se, dakle, meču sa Španijom i sada je važno da i protiv njih damo svoj maksimum“, rekao je Lukić za sajt Fudbalskog saveza Srbije.

Srbija je u prvom kolu Grupe B poražena od Portugala sa 0:2, dok je u drugom igrala nerešeno 2:2 s Makedonijom i trenutno s jednim bodom zauzima treće mesto.

„Nismo iskoristili veliki broj prilika protiv Portugala i Makedonije. Dešava se, neke stvari se nisu poklopile i sigurno da imamo za čim da žalimo. Ovo je, ipak, odlična generacija i nastavljamo dalje podignute glave. Znamo da smo svi očekivali prolaz u polufinale, ali videli smo kako su se odvijale stvari na terenu“, rekao je Lukić.

Ekipu Nenada Lalatovića sutra očekuje utakmica protiv Španije, lidera Grupe B sa šest bodova.

„Treba mnogo toga da se poklopi da bi se našli u polufinalu, ali… Španija će sigurno biti motivisana protiv nas, jer smo ih upravo mi izbacili u baražu za minulo Evropsko prvenstvo u Češkoj“, kazao je Lukić.

Đurđević je kazao da se osetio nedostatak Sergeja Milinkovića-Savića.

„Dosta je bilo teško boriti se sa defanzivcima Portugala i Makedonije, a sigurno da nam Sergej nedostaje, jer ono što sam imao u Partizanu sa Leonardom, to sam imao sa Sergejem u reprezentaciji. Niko nema dilemu da bi nam Sergej mnogo pomogao da je ovde sa nama“, rekao je on.

Đurđević je izrazio nadu da će Srbija imati sreće u sutrašnjoj utakmici protiv Španije.

„Iskreno se nadam da će nas sreća malo pogledati. Mnogo smo prilika propustili i to nas je koštalo plasmana u polufinale. Protiv Portugala, onda i Makedonije kada smo mogli u poslednjim trenucima potpuno da preokrenemo meč. Ostaje nam ova utakmica da odigramo najbolje što možemo. Očekuje nas lepa utakmica, dobar ambijent, dobar protivnik, na nama je da uradimo ono što najbolje znamo, odigramo dobru utakmicu i pokušamo da pobedimo“, rekao je kapiten Srbije.

Izvor i foto RTS

Ostavi komentar

Translate »