Mladen Krstajić o tome da li će Ivanović srušiti Piksija i koliko će Mitrović puta nastupati za reprezentaciju

Srbija je dobila novog selektora Dragana Stojkovića Piksija. Legendarni fudbaler će na klupi Orlova imati samo jedan zadatak – Svetsko prvenstvo 2022. godine u Kataru.

I dok se novi selektor sprema za prve utakmice u kvalifikacijama, bivši Mladen Krstajić nalazi se na udaru javnosti i nakon skoro tri godine od kraja Svetskog prvenstva u Rusiji. Najviše zbog spiska igrača koje je vodio na Mundijal. 

– Da li je bilo nekih igrača koje sam mogao da vodim na Mundijal u Rusiju, a nisam? Sad, kad vratim film, naravno da je moglo drugačije. Pitali su me odmah, otkud Luka Jović? Imali smo Mitrovića i Prijovića, koji nas je odveo na SP, kako da njega ne vodim, iako je bilo pritisaka za njega, jer je otišao u Saudijsku Arabiju. Luka Jović mi je bio potreban kao treći špic, realno – istakao je bivši selektor Srbije, a potom se prisetio i situacije iz njegovih igračkih dana. 

– Trebalo je da idem na SP kao igrač, a ode pokojni Bunjevčević umesto mene. Prođem pripreme sa reprezentacijom, oni iz Hajata na Mundijal, a ja i Grozdić kući. Šta da radim, višak! A otišli su Albert Nađ i Miki Stević. Neko od njih dvojice je igrao levog beka, moju poziciju, a ja nisam otišao. Koji je to apsurd? A, obojica zadnji vezni. Selektor je tako sastavio i gotovo. I zato imam pravo da kažem da sam pravio tim i da je u Rusiju otišla ekipa koju sam ja odabrao – rekao je Krstajić.

Pred odlazak na Svetsko prvenstvo prašinu je podigla odluka selektora da Banetu Ivanoviću oduzme kapitensku traku i stavi je na ruku Aleksandru Kolarovu. Krstajić ističe da je to bila samo njegova odluka, te da bi opet sve isto uradio. 

– Nije tu bilo nerazumevanja. Poštujem Baneta i njegovu karijeru, čak smo nešto malo i igrali zajedno u reprezentaciji. Razmišljao sam na duže staze. Danas je neko tu, sutra dolazi neko novi. Hajde da ne pravimo mitove. Imao sam viziju da podmladim reprezentaciju. Gledao sam da neko ko može više da doprinese bude novi kapiten. Moja ideja je bila Aleksandar Kolarov. Moja odluka i moj stav. Nema tu bilo kakve sujete i bilo čega protiv bilo koga. Da se vrati situacija opet bih isto uradio. Verujem da je Kolarov mogao da izvuče više od svlačionice. Nešto lično protiv Baneta, ili bilo koga, nemam ništa. Onda ide priča, da li ću ga staviti, ili neću. Da li će Bane srušiti Dekija Stankovića? Hajde sad da gledamo Mitrovića, da ga guramo, da ima 110 utakmica. Ako nastavi ovako, srušiće sve rekorde. Kakve veze da li neko ima 30 ili 50 utakmica? Čime se mi bavimo? To su srpska posla! Ko ima najviše utakmica u dresu Srbije? Baš me briga! Ne interesuje me! To su nebitne stvari u životu – zaključio je šef stručnog štaba TSC-a. 

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: