REPREZENTATIVAC SRBIJE DANAS NA SNIMANjU

Fudbaler Al Hilala Aleksandar Mitrović danas će snimati povređenu zadnju ložu, a od rezultata nalaza zavisiće da li će najbolji strelac u istoriji reprezentacije Srbije igrati na Evropskom prvenstvu u junu.

Reprezentativac Srbije se povredio u subotu, tokom meča 25. kola Profesionalne lige Saudijske Arabije između Al Šababa i Al Hilala.

Al Hilal je pobedio 4:3, a srpski fudbaler je bio dvostruki strelac na tom meču. Međutim, Mitrović je zbog povrede morao već u 34. minutu da napusti igru. Nije bilo nikakvog kontakta sa protivničkim igračem, već je Mitrović osetio bolove i nije mogao da nastavi utakmicu.

Kako pišu mediji u Saudijskoj Arabiji, moguća dužina pauze Mitrovića varira između četiri nedelje i četiri meseca, a precizniji podaci biće poznati posle snimanja.

Takođe, mediji u Saudijskoj Arabiji navode da srpski fudbaler neće igrati na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj ukoliko se ispostavi da Mitrović mora da pauzira četiri meseca.

Mitrović je povređen putovao na Svetsko prvenstvo, koje je održano 2022. godine u Kataru. Još još nekoliko fudbalera su se na SP mučili sa povredama, posle čega je selektor Srbije Dragan Stojković rekao da će na velika takmičenja voditi samo sto odsto spremne igrače.

Evropsko prvenstvo u Nemačkoj startuje 14. juna, a Srbija prvi meč igra dva dana kasnije protiv Engleske. „Orlovi” će 20. juna u drugom kolu igrati protiv Slovenije, a pet dana kasnije sastaće se sa Danskom.

Sportonline.rs

Ostavi komentar

Translate »