Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić zajedno sa predstavnicima Vaterpolo saveza Srbije prisustvovao je treningu vatepolista Srbije u novom balonu na SRPC „Milan Gale Muškatirović“.

„Nastavljamo sa ciljem da sport bude dostupan za sve i nastavljamo nikad veće ulaganje u sportsku infrastrukturu i nikad veća davanja savezima. Zato smo danas ovde na Dorćolu da otvorimo, moram da kažem, novi bazen.“

„Dobijamo bazen koji će moći da se koristi tokom cele godine. Dajemo mogućnost seniorskoj reprezentaciji, ali i mlađim kategorijama, kao i svi sportovima orijentisanim na vodu, da imaju bolje uslove, dodatne termine i da imaju kvalitetne uslove da se pripreme što bolje za naredni period“, rekao je Udovičić novinarima.

On je dodao i da će balon služiti svim građanima Beograda, rekreativcima, amaterima i deci.

Predsednik VSS Viktor Jelenić rekao je da zatvoreni balon velika stvar za srpski vaterpolo, posebno u vremenu pandemije koronavirusa.

„Uspeli smo da stavimo balon na SRPC 25. maj. Zahvaljujem se predsedniku Aleksandru Vučiću, Vladi i opštini Stari grad koji su nam to omogućili. Ovo je velika stvar za reprezentativne selekcije i za klubove u Beogradu. Znamo da je poslednji bazen u Beogradu izgrađen 1979. godine. Ovo je prvi korak i da ćemo ubrzo imati novi bazen“, rekao je Jelenić.

Izabranici Dejana Savića su počeli pripreme, koje će trajati do 29. decembra i nastaviće se posle novogodišnjih praznika 3. januara.

Reprezentaciju Srbije od 8. do 10. januara čeka učešće na evropskom delu kvalifikacija Svetske lige u Debrecenu, gde će igrati za plasman od petog do osmog mesta.

Ostavi komentar

Translate »