Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić i američki ambasador Entoni Godfri posetili su zajednički trening vaterpolista Srbije i SAD na Dorćolu.

Srpski i američki tim, koji se nalazi na evropskoj turneji, trenirali su pod nadzorom selektora Dejana Savića i Dejana Udovičića.

„Drago mi je što sam zajedno sa američkim ambasadorom imao priliku da obiđem trening vaterpolista Srbije i SAD i da porazgovaram sa igračima o uslovima koje imaju za pripreme. Pre samo dva meseca omogućili smo vaterpolistima Srbije da ovde na 25. maju imaju najmoderniji balon, ali i istovremeno kroz ovakvu investiciju privučemo i strane sportiste, ali omogućimo još bolje pripreme za naše vaterpoliste“, rekao je Udovičić novinarima.

Odabir selekcije SAD da se priprema u Srbiji govori prvo o našem prijateljstvu, ali i poziciji Srbije na svetskoj vaterpolo i sportskoj sceni, dodao je ministar Udovičić.

„Hvala ambasadoru i selekciji SAD što su izabrali Beograd i Srbiju i nadam se da će ove dve reprezentacije na Olimpijskim igrama u Tokiju igrati jedni protiv drugih u samoj završnici takmičenja“, poručio je Udovičić.

Ambasador Godfri nije krio zadovoljstvo što je posetio trening vaterpolista Srbije i SAD i dodao da je i sam redovan na bazenu i da uživa u plivanju.

„Velika mi je čast da sam ovde, posebno bih zahvalio srpskom trener Dejanu Udovičiću koji puno pomaže američkom timu. Srećan sam što sam ovde i siguran sam da saradnja u sportu dve zemlje može da bude još bolja. Hvala ministru Udovičiću što smo ovde zajedno“, rekao je ambasador Godfri.

Ostavi komentar

Translate »