Milovanović: Ovo nije kraj ove generacije

Ovo nije kraj – Kapitenka ženske košarkaške reprezentacije Srbije Jelena Milovanović rekla je da je njena ekipa dala sve od sebe na Evropskom prvenstvu i istakla da eliminacija u osmini finala ne znači i kraj trofejne generacije. Izabranice Stevana Karadžića su u baražu poražene od Letonije sa 70:75.

Ne želim da tražim bilo kakav alibi ni za šta. Jedino stručni štab i nas 12 devojaka, odnosno 16 koje su bile na celim pripremama, znaju kroz šta smo prošle. Znaju kako smo došli ovde, sa 12 igračica koje su koliko-toliko zdrave, ali koje su bile spremne da ostave srce na terenu. Ja znam da smo ostavile srce na terenu od prvog do poslednjeg minuta svake utakmice“, rekla je Milovanovićeva, prenosi Košarkaši savez Srbije.

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije neće braniti zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu, pošto nije uspela da se plasira u četvrtfinale. Izabranice Stevana Karadžića su u baražu poražene od Letonije sa 70:75.

„Htele smo da obradujemo naciju, koja je verovala da ćemo proći dalje. I ja sam, kao kapiten, verovala. Ali, u kakvom smo stanju bili… Možda smo mogli malo više, ali mislim da je ovo naš trenutni maksimum“, rekla je Milovanovićeva.

Srbija je porazom ostala bez šanse da se plasira na Svetsko prvenstvo koje se naredne godine igra u Španiji.

„Možda je ovo i dobro, možda je dobro što nećemo igrati na Svetskom prvenstvu da bi se cela ekipa regenerisala i spremno dočekala naredno prvenstvo Evrope 2019. kada ćemo probati da se izborimo za Olimpijske igre“, rekla je Milovanovićeva.

Ona je istakla da je ponosna na sve devojke.

„Neću da dozvolim da bilo ko loše priča, iako znam kako će biti kada se vratimo u Srbiju. Ima toliko ljudi koji su nam bili podrška sve ovo vreme i želim da zahvalim svima koji su bili uz nas. Nadam se da nikog nismo razočarale. Verujte, dale smo sve od sebe. Moram da zahvalim i ljudima koji su došli u Prag da nas bodre jer bez njih ne bismo došle ni do ove utakmice. Mi smo dan ranije ostavile srce na terenu protiv Slovenije i mislim da smo sada bile malo premorene“, rekla je ona.

Milovanovićeva je navela da ne želi da niko „digne ruke“ od ženske košarkaške reprezentacije.

„Ovo nije kraj ove generacije. Ja ne odustajem od ove generacije i ne želim da bilo ko odustane. Bila sam u seniorskoj reprezentaciji od svoje 17 godine, prolazila sam kroz svašta… A devojke koje sada imam čast da vodim su nešto najlepše što imamo. Ja sam ponosna na njih. Ne želim da niko digne ruke od nas, jer imaćemo mi i sledeće leto, skupićemo se opet i opet ćemo raditi. I nadam se da ćemo se dobro pripremiti za tu 2019, jer smatram da možemo da nastavimo naše uspehe“, rekla je ona.

Izvor i foto RTS

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: