Milorad Vučelić izabran je za predsednika fudbalskog kluba Partizan. Za njega je glasalo 30 od ukupno pristna 33 delegata. Vanrednij sednici nisu prisustvovali predstavnici „opozicije“, predvođeni Nenadom Bjekovićem.

17.29 – Milorad Vučelić izabran je za novog predsednika FK Partizan. Za njega je glasalo 30 delegata, dok su tri člana bila uzdržana.

17.20 – Od 65 članova Skupštine, na sednici je prisutno 33 – što i zvanično znači da je kvorum obezbeđen.

17.05 – Vanredna skupština trebalo bi da izabere novog predsednika fudbalskog kluba, a po svoj prilici to će biti Milorad Vučelić, kojem je za mandat dovoljna prosta većina glasova od prisutnih delegata.

17.00 – Prema informacijama sa lica mesta, vanredna sednica Skupštine FK Partizan trebalo bi da počne. Iako, prema prvim informacijama, sednici neće prisustvovati „opozicija“ predvođena Nenadom Bjekovićem, obezbeđen je kvorum,

Sednica je zakazana za 17 sati u prostorijama Sportskog centra Teleoptik, a za čelno mesto kluba figuriraju dva kandidata, sadašnji predsednik privremene uprave i prvi čovek Sportskog društva Milorad Vučelić i predvodnik opozicije Nenad Bjeković, bivši fudbaler, trener i sportski direktor crno-belih.

Prva Skupština u maju prekinuta je zbog sukoba dve strane, praćene brojnim uvredama delegata, dok u septembru nije bilo kvoruma, za šta je nedostajao jedan delegat.

Koliko je konfuzna situacija u Humskoj najbolje govori činjenica da je Fudbalski savez Srbije, sa predsednikom Slavišom Kokezom na čelu, morao da reaguje i uputi određene smernice uoči Skupštine, ali i da smiri tenzije.

Ni pred treću sednicu nisu mogle da se zaobiđu nesuglasice, pošto su se delegati okupljeni oko Bjekovića žalili na „nezakonite radnje prilikom izbora novih članova“, dva dana pre odluke Suda oko tog pitanja i tužbe opozicije.

Zbog toga je i veliko pitanje da li će se Bjeković i saradnici uopšte pojaviti u „Zemunelu“, kao prošli put kada nije ispunjen kvorum, za koji je potrebno prisustvo 33 od ukupno 65 delegata.

Partizan nema predsednika od decembra prošle godine i odlaska Zorana Popovića posle bolnog poraza u Ligi Evrope od Augzburga (3:1).

Izvor i foto

Ostavi komentar

Translate »