Milojević: Namučili smo Strazbur, rastemo

Trener Mega Leksa nije bio zadovoljan zbog poraza u Strazburu, ali ga raduje igra koju su pružili njegovi izabranici u meču petog kola Lige šampiona.

Košarkaši Mega Leksa izgubili su duel petog kola FIBA Lige šampiona u Strazburu (68:59).

Trenera srpskg tima, Dejana Milojevića ipak može da raduje nastup njegovih pulena, koji su francuskoj ekipi pružili snažan otpor, posebno u prvom poluvremenu.

„Želeo bih da čestitam Strazburu na zasluženoj pobedi i mislim da smo ih svojom igrom naterali da ulože veliki napor da bi došli do nje. Mi smo najmlađi tim u Evropi, naš najstariji igrač u rosteru ima 23 godine. Pokušavam da naučim igrače da daju sve od sebe protiv svake ekipe i da ih niko ne impesionira“, rekao je Milojević.

Mladi trener smatra da Strazbur ima potencijal za najjače evropsko klupsko takmičenje, a da je protiv takvog tima Mega pokazala da ima potencijal.

„Strazbur je evroligaška ekipa sa sjajnim trenerom. Zaista sam zadovoljan trudom koji smo uložili i utakmicom koju smo odigrali. Nikada nisam zadovoljan porazom ali mislim da smo pokazali veliki potencijal i da su neki naši igrači na dobrom putu da postanu odlični jednog dana“, naveo je Milojević.

„Mi se kroz ovakve utakmice dokazujemo. Verujem da će moj tim biti sve bolji i bolji. Ovo jeste naš čevrti poraz ali smo u dva prethodna imali šuteve za pobedu. Svakako i dalje imamo šanse i ja tako učim svoje igrače da nikada ne odustaju. Cilj nam je da se plasiramo u drugu fazu i videćemo šta će dalje biti.“

Na pitanje francuskog novinara da li će ova ekipa Mege ostati na okupu, Milojević je odgovorio:

„Meni je ovo peta godina u Megi i politika kluba je da svake godine promenimo dosta igrača ali sam posebno ponosan zato što su tri igrača otišla u NBA direktno iz Mege i da imamo šest igrača na NBA draftu. Mi smo interesantna ekipa mnogima i zato dolaze i strani talenti kod nas da bi pokušali da postanu veliki igrači. Vi u Francuskoj imate dosta dobrih klubova, a oni (Alfa Kaba i Kostja Mušidi) su odabrali da dođu u Srbiju, u Megu. Zbog toga samo posebno ponosan“, podvukao je Milojević.

Najefikasniji u redovima Mega Leksa je bio upravo bivši igrač Strazbura Kostja Mušidi sa 13 poena.

„Svakako smo razočarani zato što smo izgubili utakmicu. Odigrali smo dobro prvo poluvreme, limitirali Strazbur na samo 27 poena. Nažalost, u drugom poluvremenu nismo igrali sa intenzitetom koji je potreban da bi se dobio ovakav meč. Kada se na kraju podvuče crta, timski rad je bio na dobrom nivou i na tome možemo da nastavimo da radimo i napredujemo“, izjavio je Mušidi.

Izvor i foto

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: