Mikec drži prva mesta

Proteklih mesec dana nije bilo velikih streljačkih takmičenja u kalendaru, pa su svetske i evropske rang liste za oktobar vrlo slične septembarskim

Proteklih mesec dana nije bilo velikih streljačkih takmičenja u kalendaru, pa su svetske i evropske rang liste za oktobar vrlo slične septembarskim. Manje promene su posledica brisanja rezultata od pre godinu dana.

Srpski olimpijac Damir Mikec je i ovog meseca jedini strelac koji drži dva prva mesta na listama Evropske streljačke federacije (ESK). Od novembra 2016. na čelu je liste za vazdušni pištolj, a zadržao je i prvu poziciju u rangiranju za malokalibarski pištolj, na koju je izbio posle osvajanja srebra na Evropskom prvenstvu u Bakuu, u julu.

Najbolje rangirani srpski strelac na listama Svetske streljačke federacije (ISSF) je Milutin Stefanović, koji se popeo na stepenicu više. Sa petog napredovao je na četvrto mesto vazdušnom puškom, na kome se nalazi i na evropskoj listi.

Uz Stefanovića među prvih deset u rangiranju ISSF su Damir Mikec (8. vazdušni pištolj) i Dimitrije Grgić, koji drži deseta mesta na listama za vazdušni i MK pištolj.

U „top deset“ na evropskim listama, sem Mikeca i Stefanovića, su i Dimitrije Grgić (3. malokalibarski i 6. vazdušni pištolj), Zorana Arunović (5. vazdušni pištolj, 7. MK pištolj), Bobana Veličković (8. vazdušni pištolj), Andrea Arsović (10. vazdušna puška).

Izvor i foto Novosti

Ostavi komentar

Translate »