MIJATOVIĆEVA EMOTIVNA ISPOVEST: Gol u finalu Lige šampiona posvetio sam bolesnom sinu

Emotivna ispovest legendarnog Peđe – U tom trenutku pred očima mi je bila slika mog bolesnog sina, koji je preminuo pre sedam godina. Neverovatnom brzinom su mi misle prolazile kroz glavu, kaže Predrag Mijatović

Fudbaleri Reala i Juventusa sastaće se 3. juna u Kardifu u finalu Lige šampiona, 19 godina nakon prethodnog okršaja koji je rešio gol Predraga Mijatovića.

Bivši igrač Partizana je ekspresnom reakcijom u petercu kada je kao pravi golgeter pokupio jedan „otpadak“, zaobišao Anđela Perucija i prosledio loptu u u mrežu za slavlje Madriđana.

Legendarni Crnogorac se u emotivnom razgovoru za španske medije prisetio te amsterdamske večeri, u kojoj je bio heroj i kada su ga tresle emocije. Priznao je da je tada razmišljao samo o bolesnom sinu, koji je preminuo 2009. godine.

  • Rekli su mi da je bila golčina, ali nisam taj gol doživio tako. Kada sam, međutim, pogledao snimak shvatio sam da sam imao delić sekunde da reagujem. U tom trenutku pred očima mi je bila slika mog bolesnog sina, koji je preminuo pre sedam godina. To je bio gol posvećen njemu. Neverovatnom brzinom su mi misle prolazile kroz glavu, a u trenutku sam se setio da sam obećao saigraču Fernandu Sancu da ću dati gol i za njega. Trčao sam najbrže što sam mogao do klupe. Mislim da mi je deset minuta trebalo da se smirim, ruke su mi drhtale, sećam se”, kaže Mijatović.

Posle skoro dve decenije sada je Real favorit, branilac titule, dvostruki šampion u poslednje tri sezone, jedanaestostruki prvak, dok Juve traži povratak na evropski tron.

  • Siguran sam da će Real pobediti. Ne znam rezultat, time se bavi Davor Šuker, on je kao veštica. Ubeđen sam da ćemo slaviti 3. juna, kao što sam ubeđen bio i pre finala u Lisabonu i Milanu“, zaključio je Mijatović.

Izvor i foto Novosti

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: