Mijailović i Terzić: Zvezda je zadovoljna ostvarenim rezultatima!

Predsednik fudbalskog kluba Crvena zvezda Svetozar Mijailović zadovoljan je ostavarenim rezultatima, uprkos svim problemima sa kojim se klub suočio, izjavio je na Skupštini kluba.

Mijailović je zadovoljan sportskim ali ne i finasijskim rezultatima.

„Planirani ciljevi za 2020. godinu, osvajanje šampionata i plasman u grupnu fazu evropskog takmičenja, su ostvareni. Takav impozantan sportski uspeh, iako generator sveukupnog poslovanja kluba, nije dao očekivane prihode koji su bili predviđeni našim planom“, rekao je Mijailović.

Glavni uzrok lošeg profita i pored dobrih rezultata Mijailović vidi u pandemiji korona virusa.

„Pandemija korona virusa poremetila je sve oblasti života i izazvala teške posledice. Pogodila je fudbalski sport, koji je ostao bez značajnih izvora prihoda za normalno funkcionisanje. Fudbalski sport je lišen ambijenta, igra se pred praznim tribinama. To negativno utiče na igrače, a poznato je kakva je podrška naših navijača i šta ona znači za igrače i stručni štab“, rekao je on.

Klub je predvideo posledice pandemije i radikalnim merama učinio da sve i dalje funkcioniše kako je i planirano.

„Na prošloj Skupštini ukazano je na sve ono što će korona izazvati, međutim svako planiranje je veoma otežano i neizvesno je dokle će sve ovo trajati“, izjavio je Mijailović.

Mijailović je uveren i da će Zvezda ove godine ponovo osvojiti šampionsku titulu.

„Čvrsto verujem da će trener Dejan Stanković sa svojim stručnim štabom, predanim radom naš odličan tim dovesti do šampionske titule ove godine“, rekao je on.

On je zadovoljan radom svih u klubu, ali smatra da najviše zasluga zaslužuje generalni direktor Zvezdan Terzić.

„Generani direktor Zvezdan Terzić odgovoran je za celinu stvari. Ima viziju, energiju i maksimalne organizacione sposobnosti, a sve u službi kluba“, kazao je Mijailović.

Na kraju je Mijailović izrazio zadovoljstvo što ljudi u klubu probleme i teškoće doživljavaju kao izazove, i uveren je da će Zvezda sa takvim ljudima ići napred u nove pobede.

Terzić: Imamo najbolji tim u poslednjoj deceniji

Generalni direktor fudbalskog kluba Crvena zvezda Zvezdan Terzić zadovoljan je rezultatima ove sezone, izjavio je na Skupštini kluba.

„Što se sportskih rezultata tiče, mogu sa zadovoljstvom da konstatujem da je Crvena zvezda ove sezone po četvrti put uzastopno igrala grupnu fazu UEFA takmičenja i to veoma uspešno. Kao drugi u grupi Lige Evrope, iza nemačkog Hofenhajma, a ispred češkog Libereca i belgijskog Genta, plasirali smo se u nokaut fazu prolećnog dela takmičenja“, rekao je Terzić.

Terzić je zadovoljan i rezultatima u domaćem prvenstvu.

„U tekućem prvenstvu Super lige Srbije ubedljivo smo prvi na tabeli sa devet bodova više od najvećeg rivala. Imamo najbolji tim, igramo dobro, i uveren sam da ćemo osvojiti četvrtu šampionsku titulu zaredom, a to našem klubu nikada u istoriji nije uspelo. Važno je napomenuti da je ove sezone, šampionska titula važnija nego ikada ranije. Šampion dobija sve, drugoplasirani mrvice. Od ovog leta drugoplasirani iz naše lige ne ide u kvalifikacije za Ligu Evrope nego u utešnu Konferens ligu koja je trećerazredno takmicenje i po renomeu i po finansijskim UEFA bonusima“, kazao je on.

Terzić veruje da će se Zvezda izboriti sa svim problemima koji su posledica pandemije korona virusa.

„Nije ni nama lako ali se borimo. I izborićemo se. Uspeli smo da zadržimo najvažnije igrače, pojačali smo se, servisiramo plate i igrački smo više nego konkurentni na evropskom nivou. Procena naše finansijske službe je da je klub zbog Korone ostao bez 20 miliona evra planiranih prihoda“, izjavio je Terzić.

Crvenoj Zvezdi predstoji dvomeč u šesnetini finala Liga Evrope sa italijanskim Milanom, 18. februara u Beogradu i 25. februara u Milanu.

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: