Mihail Dudaš spremno dočekuje London

Najbolji srpski desetobojac, Mihail Dudaš spremno dočekuje planetarnu smotru u Londonu. Ruku uz ruku sa najboljim atletičarima sveta, on se nada borbi za medalju . Svetsko prvenstvo održaće se od 04.avgusta do 13.avgusta,a  Dudaš će u pohod na nove lične rekorde krenuti osmog dana takmičenja.

“Dosta toga smo promenili za pripremni deo ove sezone. Normu sam ispunio pre godinu dana na državnom prvenstvu u višebojima.  Nakon toga sam potvrdio normu na Evropskom prvenstvu u Amsterdamu. Odlična stvar kod desetoboja je ta što se norme računaju i godinu dana  unazad. To je razlog zašto ove godine nismo morali da jurimo rezultat već smo se na miru posvetili Svetskom prvenstvu u potpunosti”, rekao je Dudaš.

On se zajedno sa svojim trenerom Feđom Kamasijem nalazi na pripremama u mestu nadomak Londona,  kako bi se adaptirao na vremensku razliku.

“ Mesto je izuzetno lepo. Uslovi za trening su onakvi kakvi trebaju da budu. Ono što je bitno jeste adaptacija na englesko varljivo vreme. Moram priznati da nije lako, ali da će do 11. avgusta sve biti kako treba. Očekivanja su takva da želimo da uradimo sve što je u našoj moći da rezultat bude dobar i da ono što smo promenili da dobar rezultat. Ovakav način rada mora da rezultira kad tad. Mi se potajno nadamo da će to biti London. Ipak je to mesto na kom nisam završio olimpijski desetoboj. Biće mi to dodatna motivacija da ovaj završim na trijumfalniji način”, zaključio je Mihail Dudaš.

Raspored nastupa Mihaila Dudaša – desetoboj

11.08. petak

11h – 100m. , 12.05h – skok udalj, 13.05h – kugla, 18.00h – vis, 21.45h – 400m.

12.08 subota

11h – 110m prepone, 12h – disk, 15.15h –  skok motkom, 18.30h – koplje, 21.45h –  1500m

Izvor i foto ASS

Pročitajte i ovo:

One Thought to “Mihail Dudaš spremno dočekuje London”

  1. […] toga, Mihail Dudaš će se boriti u desetoboju, a došlo je vreme i za početak Premijer lige utakmicom Arsenal – […]

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: