Meni Pakjao braniće titulu u velter kategoriji u verziji VBO protiv Australijanca Džefa Horna 2. jula u Brizbejnu, saopštili su organizatori. Promoteri bivšeg 29-godišnjeg nastavnika Horna su od januara pokušavali da ugovore meč sa 38-godišnjim Pakjaom, prvim svetskim šampionom u osam različitih težinskih kategorija. Borba će se održati na stadionu Sankorp u Brizbejnu, kapacteta 52.500 mesta.

Pakjao i njegov tim su pokušavali da ugovore skuplji meč s nekim poznatijim bokserom, ali posle višmesečnih pregovora nisu uspeli da se dogovore s Britancem Amirom Kanom.

Pakjao je senator na Filipinima, a do sada ima skor od 59 pobeda, šest poraza i dve nerešene borbe. Horn ima 17 pobeda i nerešenu borbu.

Organizatori su meč najavili kao „najveću australijsku borbu u istoriji“, a očekuje se da će početi rano popodne, u subotu 2. jula, kako bi u dobrom terminu meč mogla da gleda i publika u SAD.

„Pakjao i njegov tim zvuče kao da imaju mnogo samopouzdanja. Zvuče kao da kažu: ‘U redu, doći ćemo u Brizbejn, nokautirati Džefa Horna, zaraditi milione i onda se spremamo za meč sa Kanom. Nadam se da će nastaviti tako da misle“, rekao je Horn, koji se 2012. godine takmičio na Olimpijskim igrama u Londonu.

Izazivač... Džef Horn

Izazivač… Džef Horn

Horn je rekao i da zna da nije mnogo poznat, ali da će mu predstojeći meč protiv Pakjaa omogućiti da se probije.

„Amir Kan je veliko boksersko ime, iako je bio nokautiran mnogo puta. Ali, ovo je moja šansa da se pokažem. Nisam mislio da će Pakjao i dalje biti tu kada budem dobio priliku da boksujem za svetsku titulu. On je stariji, a ja sam još mlad. Spreman sam da iskoristim priliku, i to protiv njega, naveo je Horn.

Izvor i foto RTS

Ostavi komentar

Translate »