Meksikanci gledali brzog i sigurnog Hamiltona

Britanac smanjio razliku za klupskim kolegom, ali je Rozberg i dalje u boljoj poziciji. Trku obeležio duel Fetela i Verštapena.

Ne preterano zanimljiva, ali za Luisa Hamiltona i njegove navijače odlična trka vožena je u Meksiku.

Britanc je prvi prošao kroz cilj i smanjio zaostatak u generalnom plasmanu za klupskim kolegom i vodećim Nikom Rozbergom, ali je Nemac osvojio drugo mesto, tako da i dalje ne mora previše da brine.

Trenutna razlika je 19 bodova, a do kraja sezone ostale su još dve trke. U Brazilu i Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Dakle, Rozberg neće morati da pobeđuje da bi sačuvao prednost, ali moraće da bude drugi ili treći.

Hamilton je do 51. pobede u karijeri, a osme u sezoni i druge uzastopne, došao za sat, 40 minuta, 31 sekundu i 402 stotinke, što je bilo 8 sekundi i 354 stotinke brže od Rozberga.

Treće mesto zauzeo je Sebastijan Fetel iz Ferarija, koji je imao zanimljiv duel u finišu trke sa Maksom Verštapenom iz Red Bula.

Nemac je bio u napadu na treće mesto, ali je Holanđanin zadržao poziciju kršeći pravila (izlaskom sa staze), pa je morao da ga propusti. Nije to odmah učinio, te je kažnjen dodavanjem pet sekundi, zbog čega je pao na peto mesto. Ispred njega „uskočio“ je Danijel Rikardo, takođe vozač Red Bula.

Bodove su još osvojili Kimi Raikonen iz Ferarija, Niko Hulkenberg iz Fors Indije, vozači Vilijamsa Valteri Botas i Felipe Masa i Serhio Peres iz Fors Indije.

Izvor i foto

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: