Meklaren je na cedilu – Ferari i Mercedes odbili saradnju!

Ostao na cedilu – Zek Braun tvrdi da Nemci i Italijani ne žele da snadbevaju britansku ekipu motorima, jer im se „sviđa“ Meklarenova poslednja pozicija

Izvršni direktor Meklaren Honde, Zek Braun kaže da Mercedes i Ferari ne žele da sklope ugovor o isporuci motora sa Meklarenom za 2018. godinu. Po Braunovim rečima:“Sviđa im se mesto gde se Meklaren trenutno nalazi“…

Za slabije upućene, Meklaren Honda je zbog problema sa Hondinim motorima poslednja u poretku konstruktora. Pošto je Meklaren u svojim pogonima sastavio vrlo dobru šasiju bolida „MCL 32“, Zek Braun tvrdi da oba dobavljača nemaju interes da za takvo vozilo isporuče i kvalitetan motor.
Mi smo veliki tim koji zna da pobeđuje i osvaja prvenstva. Mislim da je to velika šteta, ali i da se većini timova dopada mesto gde se sada nalazimo. Ferari i Mercedes nas ne žele blizu, što je razumljivo”, rekao je Braun aludirajući na osam šampionskih titula ju vitrinama tima iz Vokinga.

“Razgovarali smo s Hondom o različitim scenarijima. Mislimo da Honda može da obavi posao. Jednostavno, činili su to u i u prošlosti. Mi ipak moramo osigurati da razvoj postane brži. Počinjemo da radimo na bolidu za 2018. godinu, pa moramo znati arhitekturu onoga što radimo. Konačno, kucnuo je čas i da odlučimo šta ćemo dalje raditi s Hondom“, zaključak je Zeka Brauna.

(Foto: Action Images)

Izvor Mozzartsport

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: