ivši američki bokser Flojd Mejveder, koji se povukao u septembru 2015. godine, rekao je za sebe da je „najbolji bokser u istoriji, veći čak i od Muhameda Alija“, i naveo da je tokom karijere zaradio više od 800 miliona dolara.

„Ako govorimo o tragu koji je ostavio iza sebe, Ali je daleko ispred svih, ali ako govorimo o priznanjima i toku karijere, onda je to Flojd Mejveder“, rekao je slavni sportista u intervjuu za televiziju I-Es-Pi-En.

Mejveder je bio svetski šampion u pet kategorija i objedinio je WBC, IBF, WBA i WBO titule.

On je dodao da mu je legendarni Ali „otvorio put i omogućio da bude ono što jeste“, ali je za sebe rekao da je „potukao rekorde“, dok je Ali „izgubio titulu od boksera koji je u svom aktivnom periodu imao svega sedam borbi“, aludirajući time na Alijev poraz od Leona Spinksa u februaru 1978.

Ali, koji se smatra najvećim bokserom u istoriji, umro je u junu 2016. u 74. godini posle višegodišnje borbe s Parkinsonovom bolešću.

Mejveder zaradio više od 800 miliona dolara

Mejveder zaradio više od 800 miliona dolara

Mejveder je podsetio da je tokom karijere zaradio više od 800 miliona dolara i da je sa 39 godina očuvao sve mentalne sposobnosti.

„U ovom sportu, potrebno je udarati, ali i izbegavati udarce. Veoma se divim Aliju, ali biti u ringu i samo primati udarce, to i nije baš sjajno. Sam sam odlučio da se povučem, što nije umanjilo moju slavu, a u svoju budućnost sam odlično investirao“, rekao je Mejveder.

Flojd Mejveder je naveo da je najimpresivnije u njegovoj karijeri to što se povukao posle 49. pobede u 49 mečeva.

Izvor i foto

Ostavi komentar

Translate »