U noći između subote i nedelje u  Njujorku je ispisana nova stranica profesionalnog boksa, prvi put u ringu su se zajedno našla dvojica bivših olimpijskih šampiona.

Dugoočekivani duel Vasila Lomačenka (29) i Giljerma Rigondoa (37) je pripao Ukrajincu predajom Kubanca u šestoj rundi.

Lomačenko je dominirao od početka protiv Kubanca za koga se ispostavilo da je „skok“ od dve težinske kategorije bio prevelik zalogaj.

Ukrajinac je desetom profesionalnom pobedom (jedan poraz) odbranio titulu prvaka sveta u velter kategoriji u WBO verziji.

Kubanac je poražen prvi put u karijeri, a on je četvrti bokser u nizu koji je predao meč Lomačenku, posle Migela Marijega, Džejsona Sose i Nikolasa Voltersa.

„Ovo nije velika pobeda, jer je razlika bila evidentna. On je dobar borac, tehnički jak, ali sam se lako prilagodio, vodio borbu i bilo je samo pitanje vremena kada ću je završiti“, rekao je Lomačenko, olimpijski šampion iz Pekinga i Londona.

Rigondo je inače boksovao samo četiri runde u prethodne dve godine, a profesionalac je od 2003. Bio je olimpijski šampion u Sidneju i Atini, a aktuelni je šampion sveta u bantam kategoriji u WBA verziji.

Izvor i foto B92

Ostavi komentar

Translate »