Mažić: Čast mi je što sudim zonsku ligu

„Nije važno koju utakmicu sudim. Fudbalska pravila su ista za sve i nebitno je koji se timovi nalaze na terenu“, izjavio najbolji srpski sudija pred vođenje meča Zonske lige Beograd.

Najbolji srpski sudija Milorad Mažić nakon meča Barselona – Mančester siti u Ligi šampiona, u subotu će suditi duel četvrtog ranga domaćeg takmičenja.

Mažić će sa pomoćnicima Milovanom Ristićem i Daliborom Đurđevićem deliti pravdu na duelu u Surčinu Jedinstvo – Borac Ostružnica u Zonskoj ligi Beograd.

Iako je mnoge iznenadila ta informacija, on kaže da će mu biti čast.

„Nije važno koju utakmicu sudim. Fudbalska pravila su ista za sve i nebitno je koji se timovi nalaze na terenu“, rekao je za „Informer“ Mažić.

Sudija iz Vrbasa kaže da će to biti lepa prilika da se podseti kako je počeo karijeru.

„Biće to prilika da evociramo uspomene na neke prošle dane kada smo bili mlađi i uvek sudili takve mečeve. Znate, da sad nekom mlađem kolegi dodele takav meč, moguće je da bi se bunio i možda bi shvatio kao uvredu da da sudi utakmicu koja nije najvišeg ranga. Međutim, ja ne rezonujem tako. Zapravo, i sada nekad u pripremnom periodu sudim mečeve trećeligaša i nemam nikakav problem sa tim“, dodao je najbolji srpski arbitar.

On kaže da će biti zadovoljan ako neko dođe u Surčin u subotu baš zbog sudija.

„Drago mi je što neko misli da ću ja da doprinesem popularizaciji fudbala u nižim ligama. Biće mi drago ako zbog mene i jedan čovek dođe na meč u Surčinu. Uostalom, možda dođe i više publike nego na neki superligaški duel“, naveo je Milorad Mažić, pošto je komesar za takmičenje zonaša Marko Osmajlić izjavio da je angažovanje iskusnog internacionalnog arbitra iz Vrbasa veliki korak u popularizaciji nižih liga.

„Milorad Mažić tvrdi da niže lige predstavljaju odskočnu dasku za mlade arbitre. „Treba obratiti pažnju, jer sve sudije kreću od nižih takmičenja. Nikad se ne zna ko je tu talentovan da napravi veliku karijeru“.

Izvor i foto

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: