Masa oduzima gas – Vilijams se čuva za podijume

Vilijams i njihov vozač Felipe Masa najavljuju da je njihov tim jednako ubojit kao i Mercedes i nadaju se da će već u Australiji mogu da uđu u borbu za podijum.

Filipe Masa, junak prvog dana zvaničnog F1testa izjavio da njegova ekipa ne mora da forsira bolid bez razloga. Vilijams Mercedes je do ovog zaključka došao na osnovu pozitivnih rezultata iz prvih španskih rundi. Naime, ekipa pod rukovodstvom Kler Vilijams smatra da je pouzdanost potvrđena, i da bi svako suvišno rizikovanje bilo neumesno u datom momentu.

POGLEDAJTE ŠTA SU MASA I F1 DRUGOVI POKAZALI NA JUČERAŠNJOJ TEST SEJIJI

“Da budem iskren, i ja mislim da nije velika stvar ukoliko se izgubi jedan dan testiranja. Možda smo nešto uradili danas, a to verovatno da nije bilo moguće prošle nedelje. Uspeli smo da shvatimo kakav osećaj nudi vozilo, a što je još važnije ustanovili smo da je bolid pouzdan”, rekao je Filipe Masa i nastavio u istom stilu.
“Verovatno slede veliki dani za tim. Ima još vremena za rad, ali mislim da će biti bolje da sačekamo još malo pa da vidimo. Mercedes je pokazao sjajnu brzinu prošle nedelje. Oni sve rade odmereno i s razlogom. Uprkos tome ja lično mislim da ni mi nismo na ništa nižem nivou. Jednostavno smatram da se moramo boriti za podijume ukoliko je to ikako moguće. Videćemo već u Australiji šta će se desiti”, zaključio je Filipe Masa.

(Foto: Action Images)

Izvor i foto: Mozzartsport

 

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: