Marko Vujin će ipak igrati?

Obrt na EP – Vujin će moći da igra?

Rukometaš Srbije Srbije Marko Vujin povredio se na utakmici sa Hrvatskom, ali se na njega računa u daljem toku takmičenja, objavio je Rukometni savez Srbije.

Selektor Jovica Cvetković je ranije rekao da je prvenstvo za Vujina verovatno završeno zbog povrede kolena.

Situacija nakon pregleda izgleda nešto drugačije.

„Oseća bolove u zatkolenoj jami odrazne noge. Klinički je izgledalo da se radi o Bekerovoj cisti, koja je bolno osetljiva na dodir i koju su već tretirali u Nemačkoj klupski lekari posle čega je odigrao i dve utakmice“, rekao je lekar reprezentacije Slobodan Džudović.

Vujin je išao na konsutativni pregled i ultrazvuk u Splitu, gde je utvrđeno da ima dve ciste od kojih je jedna sanirana, a druga delimično ispunjena. Po rečima Džudovića, nisu primećene druge povrede mekih tkiva i Vujin je počeo sa intenzivnim fizikalnim tretmanom.

„Krenuli smo sa intenzivnim fizikalnim tretmanom i nadamo se da ćemo povredu brzo sanirati. Na Marka i dalje računamo“, rekao je Džudović.

Reprezentacija Srbije je poražena u prvoj utakmici Evropskog prvenstva od domaćina Hrvatske sa 32:22, a sledeći meč Grupe A će igrati danas protiv Švedske. Marko Vujin je najbolji strelac reprezentacije sa 490 golova na 127 utakmica.

Izvor i foto B92

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: