Marko Pantelić, zamenik predsednika Fudbalskog saveza Srbije kaže da se Savez trudi da usaglasi uslove sa Draganom Stojkovićem kako bi „Piksi“ preuzeo nacionalni tim Srbije.

“Za Stojkovića sam nedavno rekao da je bio i ostao prvi kandidat za selektora. On isto želi da preuzme reprezentaciju, tako da i on i FSS zajednički ulažu ogroman napor da se to konačno i dogodi”, izjavio je Pantelić.

On je na sednici Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Srbije obavestio članove o aktivnostima u vezi sa izborom novog selektora A reprezentacije.

“Predočio sam Izvršnom odboru na čemu sam radio prethodnih nedelja što se tiče izbora selektora A tima. U odnosu na ovo što sam rekao potrebno je još malo strpljenja, tako da je IO saglasan da novog selektora imenujemo do polovine februara”, izjavio je Pantelić.

Kako je naveo, razgovarano je sa sedam kandidata, a trojica su užem izboru.

“Prema tome Savez će, ukoliko slučajno ne bude dogovora sa Stojkovićem, u šta lično čisto sumnjam, u navedenom vremenskom okviru imenovati novog selektora naše najbolje reprezentacije“, rekao je Pantelić.

Da podsetimo, Srbija je bez selektora punih mesec dana, jer je u decembru sa tog mesta otpušten Ljubiša Tumbaković. Reprezentacija se pod njegovim vođstvom nije plasirala na Evropsko prvenstvo i to je bio okidač za razlaz sa Tumbakovićem.

Reprezentaciju čeka prijateljska turneja i dve utakmice protiv Dominikane i Sjedinjenih Država krajem januara, a na toj turneji će Srbiju predvoditi Ilija Stolica.

Ostavi komentar

Translate »