Marko Paniči: „Novak je kao bolid Formule 1 – savršen!“

Savršen kao bolid Formule 1 – Novi kondicioni trener Novaka Đokovića, Italijan Marko Paniči ističe da srpski teniser ima sve preduslove da se nakon pauze vrati u vrh svetskog tenisa.

Paniči je prethodno radio sa poznatim italijanskim imenima poput Roberte Vinči i Fabija Fonjinija, a sada ima zadatak da pripremi nekadašnjeg svetskog broja 1 za veliki povratak naredne godine.

Mislite li da Novak može da se vrati na prvo mesto na svetu?

Ne vidim razlog zašto se to ne bi dogodilo. Naravno, biće potrebno određeno vreme, ali Novak je i dalje jedan od najboljih sportista sveta i ima veliku motivaciju.Uprkos svim problemima koje je imao, njegovo telo je i dalje neoštećeno i puno energije. Ne znam da li će se vratiti u onu strašnu formu iz prošle sezone, ali znam da će njegov povratak biti vrlo ozbiljan„, uverava Paniči u intervjuu za sajt Tennis Circus

 Paniči ističe da Đoković ima izuzetne fizičke predispozicije koje mu garantuju da će ponovo osvajati velike trofeje.

Đoković je kao bolid Formule 1. Ne mislim da bilo šta treba menjati ili unapređivati kada je u pitanju ta fizička strana.Samo treba da se poklope sve kockice i da se njegova igra vrati na nivo na kom je bila pre povrede. Novak mi je tražio da radimo na posebnim aspektima igre, tačnije na pojedinim pokretima. Sada analiziramo biomehaniku i motornu aktivnost, ali tek smo na početku, a obzirom da je u jednom trenutku sve to potpuno stalo. Srećom, imamo dovoljno vremena.“

Italijan ima samo reči hvale o osvajaču 12 Gren Slem titula.

On je stoprocentni šampion. Savršeno je upoznat sa fizičkom stranom tenisa. Bio sam iznenađen njegovim poznavanjem ljudskog tela i njegove dinamike. Vrlo je inspirativno raditi sa njim, jer je konstantni izvor ideja i mišljenja.

Izvor i foto Sportklub

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: