Marko Mišković, predsednik Napretka iz Kruševca, ogorčen je odlukama sudija u porazu njegovog tima na gostovanju Vojvodini u Novom Sadu (2:1).

„Ako je stav nadležnih institucija da naš klub ne treba da bude srpski predstavnik na međunarodnoj sceni, neka se izjasne, da ne bacamo uzalud novac“, poručio je predsednik Kruševljana u izjavi za ‘Sportski žurnal’.

‘Čarapani’ su ostali bez boda u 93. minutu, kada je Nikola Trujić pogodio mrežu gostiju, a osim te situacije – za koju ističu da je ofsajd – posebno napominju i start nad Markom Vuksanovićem nekoliko minuta ranije u kaznenom domaćina.

Da je dosuđen očigledan jedanaesterac nad Vukanovićem u 83. minutu, posle starta Planića sa leđa, danas bismo na bodovnom kontu imali tri više i borili se za treće mesto. A, posle te kardinalne greške priznat je pogodak Trujića iz ofsajda, posle kojeg smo ostali i bez boda„, pojašnjava Marko Mišković.


S druge strane, krilni napadač Novosađana Filip Malbašić, koji je izveo korner posle kog je susret odlučen, kaže da je pogodak apsolutno regularan.

Ko gubi ima pravo da se ljuti. Pobedonosni gol je sto posto regularan, jer je nakon mog prekida glavom loptu odbio odbrambeni igrač Napretka… Nije moje da komentarišem suđenje, zasluženo smo pobedili i širom otvorili vrata Evrope„, kaže Malbašić, takođe za Žurnal.


Mišković ide toliko daleko ističući da sve više veruje da greške na štetu tima iz Kruševca nisu ‘plod slučajnosti’.

„Nikada se nismo bavili teorijama zavere. Maksimalno smo izbegavali da komentarišemo suđenje, uvek smo krivce za loš rezultat tražili u sopstvenim redovima. Nismo pisali saopštenja, žalbe, nećemo ni sada. Čemu? Šta imamo od toga što će neki sudija biti skinut sa liste u određenom vremenskom periodu!? Prvi sam greške smatrao plodom slučajnosti, ali kad se one ponavljaju u kontinuitetu, čovek mora da posumnja da su tendenciozne i zlonamerne. Već ih je nekoliko, samo u ovom delu prvenstva“.

Za kraj, predsednik Napretka, Marko Mišković, rekao je i da će ukoliko je on problem i ako smeta napustiti funkciju koju obavlja.

„Ne volim da se prisećam nijedne utakmice na kojoj smo oštećeni i trudiću se da i ubuduće ne polemišem ništa oko suđenja. Ne želim da učestvujem u stvaranju loše klime za klub. Počeo sam da se preispitujem da li sam ja prepreka da Napredak ide u Evropu!? Smetam li nekome ja lično? Ako je tako, zarad Napretka, povući ću se iz kluba. Biće to i pitanje za klupsku skupštinu koju ćemo uskoro sazvati. Ili, ako je stav nadležnih institucija da Napredak ne treba da bude srpski predstavnik na međunarodnoj sceni, neka se izjasne, da ne bacamo uzalud novac. Oformićemo u tom slučaju ekipu od momaka iz naše škole, boriti se za opstanak, igrati u Prvoj ligi. Mada, mislim da smo po svim parametrima, organizaciono, finansijski, po infrastrukturi, sa dobrom ekipom, klub za primer i sam vrh srpskog fudbala. I zbog toga, mnogo bole ove nepravde“, zaključio je Marko Mišković razgovor za Žurnal.

Izvor i foto B92

Ostavi komentar

Translate »