Marko Milosavljević (18) – mladi košarkaš koji polako postaje veliki igrač

Marko je borsko dete,i iako je prve košarkaške korake naučio u svom gradu, poslednje 2-3 godine proveo van Bora igrajući za Pirot i Leskovac. Bio je član kadetske reprezentacije Srbije i član reprezentacije Istočne (gde je bio i kapiten) i Južne srbije.

U Pirotu je beležio dobre partije (14,3 poena, 4 skoka, 3 asistencije). Igrao je dve godine Juniorsku prvu ligu i bio član seniorskih timova. Ovu sezonu rešio je da se vrati u svoj rodni grad gde je igrao za KK “Zicer” a sada je u Košarkaškom klubu “BOR – RTB”.

U ovoj polusezoni je beležio 16.5 poena 5 skokova 3 asistencije i 1 blokadu. Treba napomenuti dobre partije protiv ekipa Leskovca(17), Bora – dok je igrao za Zicer (15), Bujanovca (27), Puste Reke (28), Bele Palanke… Ipak nekako statistički najbolju utakmicu je odigrao u poslednjem kolu u Kladovu gde je zabeležio 21 poen i dodao na to 11 skokova i 3 asistencije.

Visok je 193 cm, igra na poziciji beka-šutera ali može pokriti i pozicije 1,2,4.

Već je dobijao par ponuda da se oproba u Americi na koledž košarci. Ni ponude iz drugih klubova nisu izostale ali Marko je odlučio da ostane u Boru do kraja sezone, kada će postati slobodan igrač i kada će odlučiti gde će nastaviti svoju karijeru.

Pogledajte kako Marko igra…

SPORT (DL)

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: