Markione zapretio je napuštanjem Formule 1

Marikone i Ferari prete istupanjem iz Formule 1!

Predsednik Ferarija Serđo Markione zapretio je napuštanjem Formule 1 ukoliko se ne promene neke odluke planirane za 2021. godinu.

Novi vlasnik F1 (Liberty Media) otkrila je planove za budućnost u kojem je cilj smanjenje troškova, ali promene koje se zahtevaju će timove samo koštati više nego sad.

Među tim planovima su modifikovani motori sa većim brojem obrtaja, jačim KERS-om, te standardizacija pojedinih delova motora.

Svoj glas protiv ovog su već podigli u Mercedesu i Renou, smatrajući da će njihovi troškovi zbog toga bivi veći, a sada se pobudnio tim kojem je F1 u DNK – Ferari.

„U planovima Liberti medija ima nekoliko dobrih namera. Jedna i smanjenje troškova, što mislim da je dobro. Ali s nekoliko stvari se nužno ne slažem. Činjenica je da će doći do promena u strateškom razvoju. Svoj glas protiv ovog su već podigli u Mercedesu i Renou, smatrajući da će njihovi troškovi zbog toga bivi veći, a sada se pobudnio tim kojem je F1 u DNK – Ferari. Svoj glas protiv ovog su već podigli u Mercedesu i Renou, smatrajući da će njihovi troškovi zbog toga bivi veći, a sada se pobudnio tim kojem je F1 u DNK – Ferari. Vidimo da će se Formula 1 od 2021. promeniti.“

Rekao je Marikone i dodaje: „To će Ferari prisiliti na donošenje nekih odluka. Mora biti apsolutno jasno. Ako ne pronađemo niz rešenja čiji će rezultati biti korisni za održavanje robne marke i tržišta, mi nećemo sudelovati. Ono što znam jeste da je Formula 1 deo našeg DNK. Pa nije kao da se možemo drugačije definisati, ali ne želimo sudelovati u sportu ako promeni svoje prepoznatljivo lice“.

Nagađa se da Ferariju ne smetaju najavljene promene u vezi sa motorima i bolidima. Problem je preraspodela prihoda kako bi se pomoglo manjim i siromašnijim ekipama.

Ferari je drugi u poretku konstruktora ove sezone sa 140 bodova iza lidera Mercedesa, dve trke pre kraja. Sebastijan Fetel je u nedelju izgubio šanse da osvoji titulu, zaostaje 56 bodova.

Izvor i foto B92

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: