Mark Stein smatra da je Nikola Jokić najviše napredovao

Stein, novinar ESPN i jedan od najboljih analitičara za NBA ligu, smatra Nikolu Jokića glavnim favoritom za titulu igrača koji je najviše napredovao.

U preseku na sredini sezone, Stein je kao prvog favorita izdvojio prvu zvezdu Milvoki Baksa Janisa Adetokumba, ali je posle, kako kaže, ‘ludačkih partija’ Srbina promenio mišljenje

Ipak, ističe da je trka za MIP previše ‘divlja’ i nepredvidiva da bi se bilo šta dugoročno prognoziralo.

„Jokić je bio ludački dobar u drugoj trećini sezone, toliko da nam je dao dovoljno materijala da postavimo pitanje kako nije bio najkorisniji igrač Zapada u tom periodu. Istovremeno, zahvaljujući Nikolinom usponu, Denver je postao ekipa koju su timovi iz njihove konferencije ‘primorani’ da jure za mesto u plej-ofu“, napisao je Stein.

Nikola je od tima iz Kolorada napravio najbolji napad u ligi, sa prosekom od 118 poena po meču, dok Nagetsi trenutno zauzimaju deveto mesto na Zapadu sa dve pobede manje od Portland Trejlblejzersa, ali i mečom manje.

Ekipa Majka Melouna odigraće još šest susreta, a Portland pet, do kraj regularnog dela sezone.


Nagradu za igrača koji je napredovao najviše tokom sezone (MIP) do sada su osvajala samo četiri igrača koja nisu iz Sjedinjenih Američkih Država – Slovenac Goran Dragić, Turčin Hido Turkolu, Francuz Boris Dijao i Rumun Georgi Murešan.


Izvor i foto B92

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: