Marinin Pokret za žensku košarku – okretanje bazi i pomoć roditeljima

Evropske šampionke i osvajačice olimpijske bronze, naše košarkašice i selektorka su postale miljenice nacije i postavile visoke standarde. Ali selektorka Marina Maljković ide dalje, sa idejom da što više devojčica zavoli i trenira košarku, i to besplatno.

GOSTOVANJE RTS

Marina Maljković, osnivač Pokreta za žensku košarku, pomoću Grada Beograda, ali i nekoliko gradova u unutrašnjosti zemlje i sponzora, pokrenula je akciju za potpuno besplatne košarkaške treninge za devojčice. Kako je poručila gostujući u Jutarnjem programu RTS-a, cilj je da se devojčice sklone sa ulice i uče pravim vrednostima.

„Nakon osvajanja zlata u Budimpešti, moja želja je bila da u zemlji uradimo ono čega nema, a to je da se okrenemo bazi, da se što više devojčica bavi košarkom i da ih tako na najdirektniji način sklonimo sa ulice. Da ih učimo prvim vrednostima i da postanu dobre, normalne devojke, bez obzira na to kojim poslom će se baviti“.

Pokret za žensku košarku je pionirski pokret, pa posao nije nimalo lak.

„Da, dosta je teško ali imam dobre saradnike oko sebe. Moja želja je da se tu formiraju i mlade devojke, ali i mladi treneri, a tu naravno mislim i na muškarce.“

Pošto je to potpuno besplatan program, seletorka poručuje da je u pitanju najdirektnija pomoć rodititeljima.

„Nemojte da se pitate, nemojte da se plašite da li vaša deca imaju budućnost ovde. Dajte devojčice u Pokret za žensku košarku. Ovo zaista puno pomaže roditeljima, ima slučajeva u da dve-tri sestre treniraju, što je divno. Pomoću Grada, Zavoda za sport i sponzora, sve ovo traje i ja sam i njima izuzetno zahvalna“.

Na kvalifikacionim utakmicama reprezentacije sa Ukrajinom i Luksemburgom, Maljkovićeva očekuje dve pobede, iako, kako kaže, meč sa Ukrajinom neće biti nimalo lak, ali će devojke to nekako morati da se izbore i pobede u Nišu.

Izvor 

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: