Marinin pokret trenira više od 500 devojčica

Pokret Marine Maljković okupio više od 500 devojčica – Posle godinu dana projekta „Besplatnih škola košarke za devojčice osnovnoškolskog uzrasta“ pokret je uspeo da ostvari zapažen rezultat i privuče više od 500 devojčica koje uče o svim lepim stvarima koje košarka nudi. Projekat besplatnih škola košarke za devojčice sprovodi se na 12 lokacija – u Beogradu, Obrenovcu, Požarevcu, Odžacima i Mladenovcu

„Da budem precizna, trenutno smo na broju 572, ali se on iz nedelje u nedelju stalno povećava, jer se gotovo na svakom treningu pojave nove devojčice, željne da uđu u svet košarke. To je još jedan dokaz koliko dobra ideja uz realizaciju vrednih i posvećenih ljudi i pomoć institucija i prijatelja može da preraste u izvanredan projekat, društveno koristan, u kome mogu da uživaju kako devojčice, tako i njihovi roditelji“, izjavila je Maljkovićeva.

Doskorašnja selektorka Srbije ove sezone ostvarila je i zapažene rezultate na klupi Galatasaraja, sa kojim je stigla do polufinala Evrokupa.

Projekat besplatnih škola košarke za devojčice sprovodi se na 12 lokacija – u Beogradu u osnovnim školama „Mihailo Petrović Alas“, „Kralj Petar I“ i „Milena Pavlović Barili“ i sportskim centrima „Vizura sport“, „Milan Gale Muškatirović“, „Vračar“, „Majdan“, „11. april“, „Top spin“ i „Obrenovac“, kao i u Požarevcu i Odžacima, a od 8. aprila vikendom od 10 do 12 sati u Sportskom centru „Ljubomir Ivanović Gedža“ u Mladenovcu.

Izvor i foto RTS

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: