Marina Maljković kandidat za nagradu MOK-a „Žene i sport“

BEOGRAD – Olimpijski komitet Srbije nominovao je selektora ženske košarkaške reprezentacije Srbije Marinu Maljković za trofej Međunarodnog olimpijskog komiteta „Žene i sport“.

U kandidaturi piše da Maljković poslednjih nekoliko godina postiže odlične rezultate u karijeri, a u isto vreme vodi neprofitnu organizaciju sa ciljem da ponudi besplatne košarkaške treninge za devojčice.

Dalje se navodi da je Marina postala model i pravi promoter jačanja uloge žena u sportu, kao i da svojom posvećenošću i dostignućima inspiriše devojčice i žene da budu više involvirane u sport.

Učestvovala je na brojnim tribinama i konferencijama ističući važnost uključivanja devojčica u sport, dok je prošle godine otvorila besplatnu školu košarke za devojčice „Pokret za žensku košarku Marina Maljković“ i do danas je kroz osam pokrenutih programa njih 500 počelo da trenira.

„Počastvovana sam što sam odabrana da budem nominovana za priznanje Međunarodnog olimpijskog komiteta među toliko sjajnih žena koje imamo u sportu. Na meni je da i dalje nastavim da se borim da ženska košarka u Srbiji dobije adekvatne uslove da se razvija, da košarka i sport generalno bude dostupan svakom detetu u Srbiji, da kod njih stvaramo zdrave navike, a da onim najtalentovanijim stvorimo najbolje moguće uslove za razvoj, kako bi sjajni rezultati koje pravimo imali kontinuitet. Zahvalna sam što mi je Olimpijski komitet Srbije ukazao veliku čast“, rekla je Maljković, a preneo OKS.

Maljković je selektor reprezentacije Srbije od 2011. godine i napravila je istorijske uspehe osvajanjem zlatne medalje na prvenstvu Evrope i brozne na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru.

Foto Tanjug/S. Radovanović, arhiva

Izvor

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: