Mareja od prvog mesta deli Raonić

Britanac Endi Marej će od ponedeljka biti prvi teniser sveta ukoliko danas u polufinalu Mastersa u Parizu bude bolji od Miloša Raonića.

Sve je u rukama Britanca.

Verovali su mnogi da će Novak Đoković stići do finala Mastersa u Parizu i tako bez obzira na rezultat Endija Mareja – ostati na prvom mestu ATP Liste – ali nakon prvog poraza u duelima sa Marinom Čilićem, Britancu je olakšan posao.

Endi Marej je imao malo problema protiv Tomaša Berdiha, ali je u jednom vrlo čudnom meču na kraju slavio (7:6 (11:9), 7:5) i kasno sinoć je dobio protivnika u polufinalu Pariza.

Na putu do finala, a i do prvog mesta na ATP Listi (pošto mu je potrebna još samo jedna pobeda), stajaće mu kanadski teniser crnogorskog porekla Miloš Raonić sa kojim će se sastati danas, ali ne pre 16.30.

Raonić je kasno sinoć savladao Žoa-Vilfrida Congu u dva seta – 6:2, 7:6 i tako stekao pravo da se bori za finale.

U slučaju njegovog trijumfa Novak Đoković bi od ponedeljka i dalje bio prvi teniser sveta, ali sa neznatnom prednošću u odnosu na Endija Mareja. Njih dvojica su se do sada sastajala 13 puta, a daleko uspešniji je Britanac koji vodi u međusobnim duelima 9:4.

U drugom polufinalu sastaju se Marin Čilić i Džon Izner.

Izvor i foto

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: