Mandić se oporavio od povrede: Igraću na SP i sa maskom

Dušan se oporavio – Dobro je da nisam morao da idem na operaciju. Onda bi šanse da izborim mesto u timu za Budimpeštu bile male – srećan je zbog oporavka srpski vaterpolista

DUŠANU Mandiću je pao kamen sa srca. Oporavak od povrede jagodične kosti ide onako kako žele doktori i on, tako da će se u petak priključiti našim najboljim vaterpolistima na završnim pripremama za SP od 17. do 29. jula u Budimpešti.

  • Dobro je da nisam morao da idem na operaciju. Onda bi šanse da izborim mesto u timu za Budimpeštu bile male – srećan je zbog oporavka Mandić.

Levorukom bombarderu Pro Reka jagodična kost je naprsla u polufinalu Lige šampiona u Budimpešti protiv Juga. Morao je dve nedelje da miruje, a posle je vežbao sa juniorskom selekcijom, koju vodi Vladimir Vujasinović.

  • Sve je sada u redu. Jagodična kost je skoro zarasla, doktori su mi dozvolili da treniram, tako da sam u ritmu – kaže Mandić.

Maestralni vaterpolista je zadovoljan što će konačno moći da vežba sa A timom i nada se da će biti potpuno spreman za planetarni skup.

  • Kada budemo igrali nosiću masku kako bi se rizik od povrede sveo na minimum. Veoma sam motivisan i ako izborim mesto u najboljem timu za Budimpeštu masku ću skinuti, jer će do tada kost potpuno da zaraste – ističe Mandić, koji je i prošle godine zbog povrede morao da propusti finalni turnir Svetske lige.

Osim Mandića pobednicima Svetske lige iz Ruze u petak na pripremama trebalo bi da se priključe i Strahinja Rašović, Jakšić, Lazić, Rističević, Dobožanov…

Izvor i foto Novosti

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: