Bivši čelnik Dinama iz Zagreba Zdravko Mamić oprostio se od tog kluba i fudbala, rekavši da je „to za njega prošlost”, a da je na tu odluku uticala smrt legendarnog trenera Miroslava Ćire Blaževića.

„Dinamo je u smislu bilo kakvog mog rada i angažovanja – prošlost. Više se neću baviti, ne Dinamom, već fudbalom uopšte”, rekao je Mamić u intervjuu za Glas Srpske.

Mamić je rekao da se putem intervjua „oprašta od Dinama i hrvatskog fudbala”. Potpuno drugačije od nedavnih nastupa, kada je za člana uprave Krešimira Antolića rekao da je izdajnik i pozvao članove Skupštine Dinama da ga smene, Mamić je rekao da novim vodećim ljudima kluba ništa ne zamera i da se ne oseća izdanim.

„Vidim da ljudi koje sam stvorio misle da mogu bolje da rade posao nego što sam ja, da me ne trebaju, zašto bih se gurao, nemam nikakve ljutnje, ne osećam se ni izdanim, ni prodanim. Međutim, ne želim više učestvovati u bilo kakvom procesu u Dinamu i hrvatskom fudbalu”, rekao je Mamić, prenosi dnevni sportski list Sport.

On je rekao i da ga ne zanima ishod predstojeće Skupštine kluba, u martu, kada će se birati novi članovi uprave.

Mamić je pojasnio da je prelomna tačka za odluku o povlačenju iz fudbala i Dinama bila smrt Miroslava Ćire Blaževića. On je dodao da se teško mogu ponoviti harizmatični stručnjaci poput Blaževića, Zlatka Kranjčara, Špace Poklepovića, Tomislava Ivića.

„Mislim da se nikad više neće pojaviti ovakvi giganti koji su na takav način toliko dugo trajali”, dodao je on.

Mamić je u bekstvu i nalazi se u Bosni i Hercegovini. On je u Hrvatskoj pravosnažno osuđen na šest i po godina zatvora u procesu za izvlačenje novca iz Dinama, a neposredno pre izricanja prvostepene presude, u junu 2018. godine, pobegao je u Bosnu i Hercegovinu, čije državljanstvo poseduje.

Povodom toga rekao je da je „relaksiran” i da se neće vraćati u Hrvatsku. Izrazio je očekivanje da će Sud za ljudska prava u Strazburu doneti presudu u njegovu korist po žalbi na raniju presudu.

Ostavi komentar

Translate »