Mama Jovana, svima deli lekcije i niže rekorde

Jovana Brakočević Kancijan: „Nisam mogla da dočekam da uđem u formu i samim tim sebi sam stvarala pritisak“ – kaže srpska odbojkašica koja posle 15 meseci od porođaja igra u vrhunskoj formi

NA čelu srpske armije u plej-ofu Lige šampiona od šest reprezentativki, je najbolji poenter kompletnog takmičenja Jovana Brakočević Kancijan. Korektor Modene je nedavno postala prva igračica koja je na jednom meču upisala 33 poena. Zatim je rekord podigla na 35, što je samo potvrda da je, godinu i tri meseca posle porođaja, ponovo dostigla nivo forme na koji je sve navikla…

  • Bilo je prilično teško, pošto sam osoba koja nema strpljenje sama za sebe. Nisam mogla da dočekam da uđem u formu i samim tim sebi sam stvarala pritisak i otežavala posao. Sada se daleko bolje osećam i uspevam kvalitetnije da radim što proizvodi još bolje partije – zadovoljna je Jovana u razgovoru za „Novosti“.

Rođenjem sina Viktora, Jovanina lista prioriteta se znatno promenila.

  • Na terenu pokušavam da se isključim i budem samo odbojkašica, da se ne vidi da sam i mama. Ali, čim se završe sportske obaveze, jurim kući da budem sa Viktorom. Pokazuje sklonost prema svemu, sve ga zanima što je i normalno. Hoda tek tri meseca, tako da za sport ima vremena.

Italijanski tim ove nedelje čeka prvi meč plej-ofa najelitnijeg evropskog takmičenja protiv moskovskog Dinama. Dok u Evropi veoma dobro guraju, u domaćem prvenstvu ne ide baš sve po planu.

  • Možemo još bolje da igramo. Ova ekipa ima veliki potencijal, ali iz nekog razloga ne koristimo ga sve vreme. Nadam se da ćemo uspeti da podignemo i održimo visok nivo igre za plej-of.

Obišla je Jovana u karijeri Japan, Kinu, Tursku, Azerbejdžan, ali je za Italiju vežu posebne emocije.

  • Italija je za mene druga kuća. Suprug mi je Italijan, tako da dobro se osećam ovde. Ali, ipak, najbolje mi je tamo gde ostvarim najveći uspeh sa klubom.

U tekućoj sezoni odbojkašice Modene ne skreću pažnju na terenu samo zbog igre, već i zbog dezena opreme koji se ne viđa svakog dana.

  • Zaista je neobična, ali je lepo izaći iz „standardne“ opreme i obući nešto sportsko, ali malo drugačije – podvukla je Jovana.

RIO OSTVARENjE SNA
SAMO devet meseci posle porođaja, Jovani je oko vrata zasijala srebrna olimpijska medalja.
– Rio je ostvarenje sna. Čovek može da zamišlja i da sanjari, ali dok oseti određene emocije ne može da zna koliko su jake. Neizmerno sam ponosna i velika mi je čast što sam bila deo tog neverovatnog tima – rekla je Jovana, osvrnuvši se na nastavak staža u nacionalnom dresu. – Zasad ne razmišljam o reprezentaciji. Klupske obaveze su prioritet.

Izvor i foto Novosti

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: