Maljkoviću i Mrkeli neispravne kandidature, Todorov prošao

BEOGRAD – Izborna komisija Olimpijskog komiteta Srbije utvrdila je da je samo kandidatura Ivana Todorova ispunjava uslove za novog predsednika, dok su odbijene kandidature Božidara Maljkovića i Mitra Mrkele.

Kako je saopštio OKS, kandidature Maljkovića i Mrkele nisu prošle uslove Statuta jer su podneta samo po jedna nominacija, umesto pet, odnosno nedovoljan broj članova OKS.

Ivana Todorova za predsednika OKS kandidatovali je ukupno 26 članova, među kojima su Savezi Srbije u džudou, odbojci, rvanju, tekvondou, kajaku, veslanju, rukometu, bobu, streljanju, dizanju tegova, biciklizmu, ragbiju, boksu, badmintonu, tenisu, sankanju, paraolimpizmu, karlingu, skokova u vodu, mačevanju, streljanju za leteće mete, jedriličarstvu, golfu, sinhronom plivanju, skijanju i hokeju na ledu.

Prva faza izbornog procesa u OKS završena je danas, a u drugoj predsednički kandidat treba da dostavi dokaze o ispunjenosti ostalih uslova propisanih Statutom OKS.

Nakon toga Izborna komisija će se sastati kako bi utvrdila ispunjenost uslova i usvojene zaključke će uputiti Izvršnom odboru OKS u cilju usvajanja konačnih lista kandidata za sve funkcije u organima OKS.

Izvor i foto

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: