Maljković: Sportisti uvek na prvom mestu

Sportisti najvažniji – Novoizabrani predsednik Olimpijskog komiteta Srbije, Božidar Maljković, poručio je da će njegovom timu sportisti uvek biti na prvom mestu i da Komitet kao svog najvažnijeg partnera vidi Vladu Srbije, odnosno ministarstvo omladine i sporta.

Maljković je na koktelu u olimpijskoj kući istakao da tri godine, koliko je ostalo da Igara u Tokiju, nekome deluje kao puno vremena, ali da svaki sportista, trener ili sportski radnik vrlo dobro zna koliko to vreme brzo prolazi.

„Rekao sam već da verujem da se uspeh ne dešava slučajno. Samo velikim radom i požrtvovanjem se može doći do velikih rezultata, pa i olimpijskih medalja. U naredne tri godine najpre naše sportiste, njihove trenere, stručne timove, a onda i nas koji smo tu da za njih obezbedimo sve što je potrebno kako bi nesmetano mogli da realizuju svoje programe, čeka jako puno posla“, rekao je Maljković.

On je dodao da bi voleo da se energija koju svi zajedno stvaramo bude dodatni „vetar u leđa“ svima onima koji uveliko rade na tome da svoje snove ostvare u Tokiju, a time i čitavoj naciji donesu veliku radost.

„Želim da vas uverim da ću sa svojim saradnicima raditi na tome da misija ove kuće bude ostvarena i pomoći našim sportistima da i na narednim Olimpijskim igrama nastave uspešan rezultatski niz“, poručio je Maljković.

Gosti koktela bili su predstavnici državnih i sportskih institucija, sportisti, sponzori i partneri Olimpijskog komiteta Srbije, predstavnici diplomatskog kora, ličnosti iz kulturnog i javnog života.

U bašti olimpijske kuće je svečano otkrivena skulptura „Olimpijski cvet sporta, ljubavi i mira“ vajara Jove Petijevića.

Skulptura je poklon umetnika, namenjen svim olimpijcima, a jedna je iz čitavog Petijevićevog opusa inspirisana sportom i Olimpijskim igrama.

Izvor i foto RTS

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: