Makedonski fudbaler Vladan Novevski izabrao „orlove“, nastupaće za Srbiju!

Krilni vezista Vojvodine Vladan Novevski izabrao je dres fudbalske reprezentacije Srbije, iako je prethodno četiri godine igrao za mlađe kategorije Severne Makedonije.

Novevski je rođen 2002. godine i očekuje se da uskoro dobio poziv da zaigra za U 21 selekciju Srbije.

Direktor mlađih kategorija FSS je po dolasku na pomenutu funkciju u decembru prošle godine istakao da će jedan od njegovih primarnih zadataka biti pronalaženje i regrutovanje fudbalera srpskih korena širom sveta, voljnih da zaigraju za naš državni tim.

Jednog je od njih pronašao je u komšiluku, pošto je Vladan Novevski, novopečeni prvotimac Vojvodine i doskorašnji reprezentativac Severne Makedonije, posle razgovora sa Lazetićem odlučio da obuče dres naše mlade reprezentacije.

– Posle razgovora sa direktorom Nikolom Lazetićem definitivno sam, zajedno sa roditeljima, doneo odluku da posle četiri godine nastupa za sve kategorije Severne Makedonije, zaigram za Srbiju. I biće mi čast – rekao je Novevski za FSS i dodao:

– Jednostavno, procena je da ću imati bolje uslove za razboj, poverenje na koje sam naišao u Fudbalskom savezu Srbije garantuje mi dobar rad i nadam se potpunu afirmaciju. U Vojvodini sam od pionira, poznajem veliki broj igrača u selekciji i na meni je da se napornim radom nametnem. Ovim putem bih se zahvalio i Fudbalskom savezu Severne Makedonije na svemu što sam doživeo u mlađim selekcijama.

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: