Krilni vezista Vojvodine Vladan Novevski izabrao je dres fudbalske reprezentacije Srbije, iako je prethodno četiri godine igrao za mlađe kategorije Severne Makedonije.

Novevski je rođen 2002. godine i očekuje se da uskoro dobio poziv da zaigra za U 21 selekciju Srbije.

Direktor mlađih kategorija FSS je po dolasku na pomenutu funkciju u decembru prošle godine istakao da će jedan od njegovih primarnih zadataka biti pronalaženje i regrutovanje fudbalera srpskih korena širom sveta, voljnih da zaigraju za naš državni tim.

Jednog je od njih pronašao je u komšiluku, pošto je Vladan Novevski, novopečeni prvotimac Vojvodine i doskorašnji reprezentativac Severne Makedonije, posle razgovora sa Lazetićem odlučio da obuče dres naše mlade reprezentacije.

– Posle razgovora sa direktorom Nikolom Lazetićem definitivno sam, zajedno sa roditeljima, doneo odluku da posle četiri godine nastupa za sve kategorije Severne Makedonije, zaigram za Srbiju. I biće mi čast – rekao je Novevski za FSS i dodao:

– Jednostavno, procena je da ću imati bolje uslove za razboj, poverenje na koje sam naišao u Fudbalskom savezu Srbije garantuje mi dobar rad i nadam se potpunu afirmaciju. U Vojvodini sam od pionira, poznajem veliki broj igrača u selekciji i na meni je da se napornim radom nametnem. Ovim putem bih se zahvalio i Fudbalskom savezu Severne Makedonije na svemu što sam doživeo u mlađim selekcijama.

Ostavi komentar

Translate »