Majstorović posle 20 godina nasledio Đunića na čelu VSS

Nekadašnji srpski olimpijac Darko Majstorović postavljen je za novog predsednika Veslačkog saveza Srbije na Izbornoj skupštini i posle dve decenije zamenio Darka Đunića.
Majstorović je dobio jednoglasnu podršku na Skupštini u beogradskom hotelu Šumadija, pa će u naredne četiri godine biti na čelu Saveza, sve do kraja Olimpijskih igara u Tokiju.

Za potpredsednike izabrani Zoran Pančić i Borislav Savić, Viktor Nikolić postao je novi predsednik Izvršnog obora, dok Nebojša Jevremović ostaje generalni sekretar.

„Ukazana mi je orgromna čast, istovremeno i velika obaveza, da preuzmem rukovođenje Veslačkim savezom Srbije. Iza prethodne garniture je 20 godina mukotrpnog rada, krenulo se od nule, ali se ogromnim zalaganjem, fanatičnim radom i čvrstom verom u startegiju razvoja došlo do toga da Veslački savez Srbije iza sebe ima impozantne rezultate u svim segmentima“, rekao je Majstorović, a prenosi sajt VSS. On je dodao da mu je jedan od zadataka da podigne rezultatsku lestvicu, a kao glavni naveo je medalju na Igrama u Tokiju.

„Postolje na Igrama u Tokiju 2020. postavlja se kao jedan od prioritetnih rezultatskih ciljeva novog rukovodstva. U skladu sa tim zadatkom moramo u narednom olimpijskom ciklusu da oformimo barem dve-tri posade koje će biti u najužem krugu kandidata za medalju u Tokiju. Posao nam je znatno olakšan budući da je Savez u protekle dve decenije stvorio zavidna sredstva za rad, a tu mislim na čamce, vesla, ergometre, bicikle, staze i ostalu neophodnu opremu“, poručio je novi predsednik Saveza.

Pre Skupštine, Veslački savez Srbije proglasio je laureate u 2016. godini, a prizanja su dobili učesnici Olimpijskih igara u Riju, članovi dvojca bez kormilara Miloš Vasić i Nenad Beđik, dubl skula Marko Marjanović i Andrija Šljukić, zatim osvajači zlatne medalje u dvojcu bez kormilara na Svetskom prvenstvu za seniore do 23 godine u Roterdamu, Viktor Pivač i Martin Mačković, kao i vicešampioni u četvercu sa kormilarom na Evropskom prvenstvu za juniore u Trakaiju, Vuk Mladenović, Veselin Tričković, Vanja Obradović, Damjan Lazić i kormilar Luka Mladenović.

Posebnu nagradu VSS-a za blistave rezultate, izuzetan doprinos razvoju i popularizaciji srpskog veslanja, te 25-godišnju reprezentativnu karijeru, dobio je Nikola Stojić koji je stavio tačku na veslačku karijeru.

Izvor i foto

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: